Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nosztalgia krémes

default user icon
10 4.2/5
Shanon321 fotója

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg fagyasztott leveles tészta
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 5-8 dl cukrozott tejszín
  • porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A leveles tésztát kiolvasztjuk, 4 felé vágjuk, és nagyon vékonyra kinyújtva kisütjük egy tepsi hátlapján. Amikor kisült, még melegen kicsit megnyomkodjuk, hogy laposabb legyen. Közben a pudingot megfőzzük a cukorral és a vízzel, és hagyjuk kihűlni. Amikor már csak langyos, beleöntjük a tejszínt, és habverővel kemény habot verünk belőle (azért írtam 5-8 dl-t, mert aszerint változtatható, hogy ki mennyire szereti tejszínesen az ízét, vagy mennyire szeretne sok krémet a sütibe).

    A kihűlt lapokra rétegesen rákenjük a krémet. A tetejét porcukorral meg lehet hinteni.

Megjegyzés

A recept tetszés szerint változtatható, mert sima tejszínnel is meg lehet csinálni, csak akkor több cukor kell a pudingba, és egy kis habfixáló sem árt hozzá. Illetve ha valaki nem szereti a tömény krémet, akkor 2 csomag leveles tésztát is felhasználhat, akkor csak félbe kell vágni, és nagyobb lapokat kisütni belőle. 1 csomag tésztával és 8 dl tejszínnel a képen látható az eredmény. 12 db ilyen bálnaméretű szelet lesz belőle.

liliana0316
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

hajni88
Szia! Tegnap elkészítettem, és nagyon finom lett :) Annyival egészíteném ki, hogy a lapokat elég 3-5percig sütni, mert felpúposodnak és utána törik. Lehet csak nekem nem volt egyértelmű, de gondoltam megosztom :)
éppenfogyó
Szia! Nagyon régóta szemezek ezzel a sütivel és karira szeretném elkészíteni, azonban most ötlött a szemembe az, hogy a pudinghoz elkészítéséhez vizet írtál és a felhasználandó anyagok közé sem illesztettél bele tejet. Ez biztos? Én még nem készítettem vízzel pudingot. Egyáltalán milyen pudingot vegyek. Köszi a segítséget.
monika1031
Én is megcsináltam, és nagyon finom!!! Én is féltem, hogy milyen lesz ha a pudinggal verem fel a habot, de működött . :) Legközelebb csokis pudinggal is kipróbálom .Köszi a receptet!
tinacicca1977
Megcsináltam!!!! Te jó ég! Hogy ez mennyire nagyon finom lett! Bár változtattam,mert a vanília puding helyett tejszíneset vettem,és cukor helyett Xilitet használtam (mert cukorbeteg vagyok), Így természetesen cukrozatlan tejszínhabot használtam. De 6 ek. xilittel pont elég édes,de még nem tömény lesz!!!! Imáááddooooom!!!!! És kevesebbe került,mintha a cukrászdában veszek meg ugyanennyit!!!
liliana0316
Nyugodtan meg lehet csinálni réteslapból is, csak sztem úgy drágább.
viribaby
Nagyon guszta ez a süti, anyák napjára biztosan megcsinálom :)
katalinka890304
Sziasztok! Tudja valaki,hogy lehet e ezt a krémes megcsinálni rétes lapokból is??? ha tudja valaki akkor írjatok már!! köszi!! sziasztok
Nanasnani
Nekem tetszik, kár, hogy nem tudok sütni... Na majd asszony-pajtást rávesszük. :))) Köszi az ötletet, üdv Nani.
liliana0316
Szia! A sorrend nem fontos, csak én szeretek minél kevesebb edényt összekenni. :D Meg azért is jó együtt, mert így teljesen jól elkeveredik, és nagyon lágy, krémes állaga lesz. A kihűlt pudingra csak rálocsoltam a tejszínt és habverővel elkevertem.
arvaikati
Szia Liliana! Nagyon guszta a krémes, szeretném elkészíteni. A kérdésem az volna, hogy jól értem, hogy a tejszínt a pudinggal együtt kell keményre verni? Nem lenne könnyebb a már felvert tejszint a pudinghoz keverni? Válaszodat előre is köszönöm!

Hasonló Receptek

Magazin