Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nosztalgia krémes

default user icon
10 4.2/5
Shanon321 fotója

Hozzávalók

  • 50 dkg leveles tészta
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 ek cukor
  • 8 dl víz
  • 5-8 dl habtejszín (cukrozott)
  • porcukor

Elkészítés

    1. A leveles tésztát négyfelé vágjuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk. Ezután egyenként kisütjük őket egy tepsi hátlapján 180 fokon 15 perc alatt. Amikor kisültek, még melegen kicsit megnyomkodjuk, hogy laposabb legyen.
    2. Közben a pudingot megfőzzük a cukorral és a vízzel, és hagyjuk kihűlni. Amikor már csak langyos, belekeverjük a felvert tejszínt.
    3. A kihűlt lapokra rétegesen rákenjük a krémet. Végül a tetejét meghintjük porcukorral.

      Még több krémes recept >>> 

      Krémes édességek >>> 

      Házi krémes egyszerűen >>> 

Megjegyzés

A recept tetszés szerint változtatható, mert sima tejszínnel is meg lehet csinálni, csak akkor több cukor kell a pudingba, és egy kis habfixáló sem árt hozzá. Illetve ha valaki nem szereti a tömény krémet, akkor 2 csomag leveles tésztát is felhasználhat, akkor csak félbe kell vágni, és nagyobb lapokat kisütni belőle. 1 csomag tésztával és 8 dl tejszínnel a képen látható az eredmény. 12 db ilyen bálnaméretű szelet lesz belőle.

liliana0316
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

hajni88
Szia! Tegnap elkészítettem, és nagyon finom lett :) Annyival egészíteném ki, hogy a lapokat elég 3-5percig sütni, mert felpúposodnak és utána törik. Lehet csak nekem nem volt egyértelmű, de gondoltam megosztom :)
éppenfogyó
Szia! Nagyon régóta szemezek ezzel a sütivel és karira szeretném elkészíteni, azonban most ötlött a szemembe az, hogy a pudinghoz elkészítéséhez vizet írtál és a felhasználandó anyagok közé sem illesztettél bele tejet. Ez biztos? Én még nem készítettem vízzel pudingot. Egyáltalán milyen pudingot vegyek. Köszi a segítséget.
monika1031
Én is megcsináltam, és nagyon finom!!! Én is féltem, hogy milyen lesz ha a pudinggal verem fel a habot, de működött . :) Legközelebb csokis pudinggal is kipróbálom .Köszi a receptet!
tinacicca1977
Megcsináltam!!!! Te jó ég! Hogy ez mennyire nagyon finom lett! Bár változtattam,mert a vanília puding helyett tejszíneset vettem,és cukor helyett Xilitet használtam (mert cukorbeteg vagyok), Így természetesen cukrozatlan tejszínhabot használtam. De 6 ek. xilittel pont elég édes,de még nem tömény lesz!!!! Imáááddooooom!!!!! És kevesebbe került,mintha a cukrászdában veszek meg ugyanennyit!!!
liliana0316
Nyugodtan meg lehet csinálni réteslapból is, csak sztem úgy drágább.
viribaby
Nagyon guszta ez a süti, anyák napjára biztosan megcsinálom :)
katalinka890304
Sziasztok! Tudja valaki,hogy lehet e ezt a krémes megcsinálni rétes lapokból is??? ha tudja valaki akkor írjatok már!! köszi!! sziasztok
Nanasnani
Nekem tetszik, kár, hogy nem tudok sütni... Na majd asszony-pajtást rávesszük. :))) Köszi az ötletet, üdv Nani.
liliana0316
Szia! A sorrend nem fontos, csak én szeretek minél kevesebb edényt összekenni. :D Meg azért is jó együtt, mert így teljesen jól elkeveredik, és nagyon lágy, krémes állaga lesz. A kihűlt pudingra csak rálocsoltam a tejszínt és habverővel elkevertem.
arvaikati
Szia Liliana! Nagyon guszta a krémes, szeretném elkészíteni. A kérdésem az volna, hogy jól értem, hogy a tejszínt a pudinggal együtt kell keményre verni? Nem lenne könnyebb a már felvert tejszint a pudinghoz keverni? Válaszodat előre is köszönöm!

Hasonló Receptek

Magazin