A leveles tésztát négyfelé vágjuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk. Ezután egyenként kisütjük őket egy tepsi hátlapján 180 fokon 15 perc alatt. Amikor kisültek, még melegen kicsit megnyomkodjuk, hogy laposabb legyen.
Közben a pudingot megfőzzük a cukorral és a vízzel, és hagyjuk kihűlni. Amikor már csak langyos, belekeverjük a felvert tejszínt.
A kihűlt lapokra rétegesen rákenjük a krémet. Végül a tetejét meghintjük porcukorral.
A recept tetszés szerint változtatható, mert sima tejszínnel is meg lehet csinálni, csak akkor több cukor kell a pudingba, és egy kis habfixáló sem árt hozzá. Illetve ha valaki nem szereti a tömény krémet, akkor 2 csomag leveles tésztát is felhasználhat, akkor csak félbe kell vágni, és nagyobb lapokat kisütni belőle. 1 csomag tésztával és 8 dl tejszínnel a képen látható az eredmény. 12 db ilyen bálnaméretű szelet lesz belőle. - liliana0316
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!