Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bocuse d'Or 2018: Sikerült! Döntőben a magyar csapat!

default user icon
MME
Az észak-európai országok sikerével zárult kedden a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntője Torinóban: Norvégia nyert, a második helyen Svédország, a harmadikon Dánia csapata végzett. A 2019-es lyoni világdöntőbe a 8. helyen végzett Magyarországot is bejutott.

A világ legrangosabb gasztronómiai megmérettetésének tartott szakácsverseny kontinensdöntőjén két nap alatt Európa tíz-tíz országának egy-egy szakácsa mérte össze tudását, közülük tízen jutottak tovább a 2019-es lyoni világdöntőbe: a három dobogós és Magyarország mellett Finnország, Franciaország, Belgium, Izland, Nagy-Britannia és Olaszország csapata. Különdíjat a finn és a francia csapat kapott. 

A Magyarországot képviselő Pohner Ádám az első napon, hétfőn versenyezhetett; munkáját Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis (segéd) és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke segítette.

Pohner Ádám a hétfői versenynap után a csapat teljesítményét értékelve kifejtette: "jól ment minden, mindent meg tudtunk csinálni úgy, ahogyan szerettük volna. Bent a boxban maximálisan tudtunk koncentrálni, semmi nem zavart meg bennünket. Volt néhány dolog az előző napi piacon, amivel másképp számoltunk, de csak apróságok, ezeket is tudtuk kezelni. Minden olyan lett, ahogy terveztük".

A több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományáról ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kellett használniuk, például a Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet. A versenyzők egy kötelezően felhasználandó, "meglepetés" alapanyagot is kaptak, amelyről csupán a döntő előtti napon derült ki, hogy a spagetti lesz.

BOCUSE D'OR 2018: ELSTARTOLT AZ EURÓPAI DÖNTŐ - MA FŐZ A MAGYAR CSAPAT! >>> 
BOCUSE D'OR 2018: A MAGYAR CSAPAT BIZAKODVA VÁRJA AZ EREDMÉNYHIRDETÉST >>> 

(Forrás: MTI)

Ezek is érdekelhetnek

Friss