Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Normann almatorta

60 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és kiszedjük a magházukat. A gerezdek külső részét bevagdossuk kb. 1 cm mélyen. Egy kis lábasban a cukrot megkaramellizáljuk. Ráhelyezzük az almagerezdeket, rálocsoljuk az almalikőrt és a vizet. Az almát kb. 5 percig pároljuk, majd kivesszük, és lecsöpögtetjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Belevegyítjük a kemény habbá vert fehérjét, majd a túrót. Megsózzuk, és beleöntjük az almalikőrt. Végül hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A massza felét kivajazott, liszttel megszórt, 24-26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, elosztjuk rajta az alma felét, és befedjük a többi masszával. Végül rátesszük a többi almát. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kiszedjük a formából, és tálaljuk.

13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>> 

15 GYORS ÉS EGYSZERŰ ALMÁS DESSZERT AZ ŐSZRE, AMIT NEM HAGYHATSZ KI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss