Elkészítés: A tésztához valókat összemorzsoljuk a margarinnal, majd a tojássárgákkal összegyúrjuk. A kigyúrt tésztát fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
A legapróbb pogácsaszaggatónkkal kiszaggatjuk a kinyújtott tésztát, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük.
A habhoz a 3 tojásfehérjét 3 evőkanál porcukorral, 1 evőkanál búzakeményítővel és pár csepp citromlével kemény habbá verjük. A habból minden tésztakorongra 1 kávéskanálnyit rakunk.
Előmelegített, 160 fokos sütőben 10-15 percig sütjük (légkeverésesnél elég lehet a 10 perc), inkább csak szárítjuk, hisz a tésztát kb. 2 mm-esre kell nyújtani, ami hamar átsül. Forró sütőben a hab hamar megégne, s közepében benne maradna a víztartalom.
Ha kihűlt, ribizli- vagy baracklekvárral a összeragasztjuk, ezzel a legfinomabb, de bármilyen lekvárt használhatunk. Hagyjuk szikkadni. A tészta nem szárad ki.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre