Nokedli

default user icon
8 2.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • olaj vagy zsír

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk, egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal, zsiradékkal. Pörköltekhez adjuk köretként.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Valkainé Farkas Tünde 5 évvel ezelőtt
Bonyi00 egyet értek veled.Nem szabad teljesen eldolgozni,maradhat jó darabos,annál jobban sikerül!! Ezenkívül sok tojás és kevés főzési idő,mint ahogy azt többen írták.
Vékony Zsolt 5 évvel ezelőtt
Még finomabb lesz, ha víz helyett tejfölt teszel a tésztába.
Vékony Zsolt 5 évvel ezelőtt
10 dkg liszthez kell 1 tojás, ekkora mennyiségű liszthez legalább 4 tojás kell... Szerintem...
Kiss-Szilvási Laura 6 évvel ezelőtt
Én most csináltam először. Csak arra emlékeztem, hogy milyen volt az íze annak, amit a nagyi csinált anno. És mondhatom, olyan lett! Én 4 tojással csináltam. Köszönöm a receptet
Szentpéteri Szabina 7 évvel ezelőtt
Ha nem dolgozod ki annyira alaposan, akkor sokkal jobban sikerül. Legalábbis én ezt tapasztaltam. De nagyon fontos, hogy forrásban lévő vízbe szaggasd ki.
dr.Tolnai Valéria 7 évvel ezelőtt
Teljesen egyetértek Erikával, 1.több tojással sokkal finomabb, 2. épp, hogy egyet keverünk rajta, már szedjük is ki, 10 perc alatt kása lenne belőle vagy csiriz!
dr.Tolnai Valéria 7 évvel ezelőtt
Teljesen egyetértek Erikával, 1.több tojással sokkal finomabb, 2. épp, hogy egyet keverünk rajta, már szedjük is ki, 10 perc alatt kása lenne belőle vagy csiriz!
burainé szabo erika 7 évvel ezelőtt
Sem a 10 perces főzési idővel sem az 1db tojással nem értek egyet.

Hasonló Receptek