Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nokedli II.

1 5/5
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat alaposan felverjük (én villával szoktam), majd hozzáadom a tejfölt, és ízlés szerint megsózom. Ismét felverem, hogy a tejföl alaposan el legyen dolgozva, majd fokozatosa 2-3 lépésben hozzáadom a lisztet és a vizet.

Ezeket folyamatosan keverem, akkor jó, ha a tésztánk ragacsos, a villáról nehezen válik le, de csomómentes.

Felteszem a vizet, és megsózom. Ha már forr, lobog a víz, akkor elkezdem beleszaggatni a tésztát, ha végeztem, megkavarom, és hagyom pár percet forrni (nem szabad sokáig, mert akkor keménnyé válhat a nokedlink).

Szűrőn leszűrjük, és így máris tálalható.

Megjegyzés

Ez a 20 dkg nálunk 2 személyre elég. Mi nem szoktuk tárolni, inkább minden evés előtt frisset készítünk.


Természetesen ha valaki paprikáskrumpliba szeretné gazdagítónak, akkor egyből abba lehet szaggatni, így jobban összeérik az íze.
- Kerria

Ezek is érdekelhetnek

Friss