Elkészítés: A tojásokat alaposan felverjük (én villával szoktam), majd hozzáadom a tejfölt, és ízlés szerint megsózom. Ismét felverem, hogy a tejföl alaposan el legyen dolgozva, majd fokozatosa 2-3 lépésben hozzáadom a lisztet és a vizet.
Ezeket folyamatosan keverem, akkor jó, ha a tésztánk ragacsos, a villáról nehezen válik le, de csomómentes.
Felteszem a vizet, és megsózom. Ha már forr, lobog a víz, akkor elkezdem beleszaggatni a tésztát, ha végeztem, megkavarom, és hagyom pár percet forrni (nem szabad sokáig, mert akkor keménnyé válhat a nokedlink).
Szűrőn leszűrjük, és így máris tálalható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre