Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztből, a vajból, a tojássárgájából, a porcukorból, a vaníliás cukorból a felfuttatott élesztővel tésztát készítünk.
A kinyújtott tésztát sütőpapírral fedett 25×39 cm-es tepsibe helyezzük.
1 órás kelesztés után 180 fokra melegített sütőben halványsárgára sütjük.
A tojásfehérjéket a cukorral, egy csipet sóval és 1 evőkanál citromlével jó kemény, fényes habbá verjük.
A sütemény tetejét megkenjük baracklekvárral, a tetejére simítjuk a citromos-cukros tojásfehérjehabot. Mogyoróforgáccsal megszórva sütőben inkább szárítjuk, mint sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre