Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Női szeszély, ahogy a nagymamám készíti

MME MME
50 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. A női szeszély elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját összedolgozzuk a cukor felével és a vajjal, majd hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport.
    2. Egy kivajazott tepsibe simítjuk a tésztát, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
    3. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével. 
    4. A süteménylapot kivesszük a sütőből, még forrón megkenjük a baracklekvárral, majd elsimítjuk rajta a tojásfehérjehabot, és visszatesszük a sütőbe. Nagyjából még 10 percig sütjük, amíg a fehérje kissé megpirul.
    5. Kivesszük a süteményt a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva kínáljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a női szeszély

 

Megjegyzés

Az egyik legkülönlegesebb sütemény a női szeszély. A híre ellenére nem nehéz elkészíteni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss