A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A vajat a csokival megolvasztjuk. A kemény habba először belekeverjük a tojások sárgáját, majd a vajas csokoládét, utána apránként a liszttel elkevert kakaóport is beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180-190 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.
A meggyes krémhez a meggyből és a cukorból lekvárt főzünk és belekeverjük a keményítőt. Hagyjuk kihűlni.
A vaníliapudingot megfőzzük a cukorral és tejjel. Amikor kihűlt, elkeverjük a vajjal és a gesztenyemasszával.
Ha kihűlt a piskótánk, kettévágjuk. Megtöltjük a meggyes krémmel. Befedjük a másik lappal, majd jön rá a gesztenyés krém, és végül a kemény habbá vert tejszínhab. Csokireszelékkel díszítjük. Jó étvágyat hozzá!
A meggyes-gesztenyés recept egy teljesen 100%-osan saját fejlesztés, amire nagyon büszke vagyok, mert hatalmas sikert aratott a család és a barátok körében is. Az elkészítése sem bonyolult, aki nem süt gyakran az is bátran nekiállhat. - Noémii244
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!