Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nizzai saláta II.

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A lilahagymát megpucoljuk, karikára vágjuk, egy salátástálba tesszük. sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és vörösborecettel, állni hagyjuk, amíg a többi alapanyagot előkészítjük.

A burgonyát héjában megfőzzük. Közben a tojásokat és a megtisztított zöldbabot is 6-8 perc alatt megfőzzük. Mindet leszűrjük, a krumplit és a tojást meghámozzuk, a zöldbabot 3-4 cm-es darabokra vágjuk, a krumplit felkarikázzuk, a tojásokat cikkekre vágjuk.

A szardellafiléket apróra vágjuk, a hagymához adjuk a krumplikarikákkal, a zöldbabbal, a felkockázott paradicsommal és paprikával, valamint a leszűrt tonhallal együtt, hozzáadjuk az olajbogyót és az összetépkedett bazsalikomot. A tál tartalmát összeforgatjuk, majd a cikkekre vágott főtt tojással díszítjük.

Azonnal tálalhatjuk, de 15-20 perc pihentetés jót tesz ennek a salátának.

Ezek is érdekelhetnek

Friss