Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nizzai saláta gyorsan

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db burgonya
  • 4 db tojás
  • 10 dkg konyhakész salátakeverék
  • 20 dkg koktél paradicsom
  • 20 dkg fekete olajbogyó
  • 25 dkg konzerv tonhal (natúr lében eltett)
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek citromlé
  • 1/4 fej lila hagyma

Elkészítés

    1. Az alaposan megmosott burgonyát héjában, bő vízben megfőzzük. Langyosra hűtjük, meghámozzuk, megfőzzük, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd felkarikázzuk. A tojásokat keményre főzzük, 10 perc alatt, majd hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk, és cikkekre vágjuk.
    2. A salátakeveréket 4 tányérba osztjuk. Rátesszük a megmosott, félbevágott paradicsomokat, az olajbogyót, a darabolt tonhalat, a burgonyát és a tojást.
    3. Az olívaolajat kikeverjük a citromlével és egy csipet sóval. A lila hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, gyűrűkre bontjuk, és elrendezzük a többi alapanyagon. Végül meglocsoljuk a salátát a citromos öntettel.

      még több saláta >>>
       
      OLASZ ÍZEK - VÁLOGATÁS >>>

      SALÁTAEBÉDEK, SALÁTAVACSORÁK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin