Nizzai saláta egyszerűen

Hozzávalók

  • 40 dkg kisebb burgonya
  • 3 ek olívaolaj
  • 20 dkg ceruzabab
  • 20 dkg olajos tonhalkonzerv
  • 4 db tojás
  • 1 fej jégsaláta
  • 2 db paradicsom
  • 20 dkg olívabogyó
  • 1 db zöld paprika
  • Az öntethez:
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek ecet
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek majonéz
  • 1 tk bors
  • 1 ek zsázsa

Elkészítés

    1.

    Mossuk meg és negyedeljük a burgonyát, majd rakjuk tepsibe. Sózzuk meg, locsoljuk meg az olívaolajjal, és 200 fokos sütőben süssük aranybarnára 35-40 perc alatt. A ceruzababot főzzük sós vízben 5 percig, majd csepegtessük le.

    2.

    A tonhalat tegyük szűrőbe. A lecsepegtetett olajához keverjük hozzá az öntet hozzávalóit. A tojásokat főzzük meg 6-7 perc alatt, majd tisztítsuk meg őket.

    3.

    A salátát szedjük leveleire, mossuk meg, tépjük falatnyi darabokra, majd keverjük össze a feldarabolt olívabogyóval, paradicsommal és paprikával. Szedjük tányérokra a salátát a burgonyával, a babbal, a tonhallal és a feldarabolt főtt tojással együtt. Tálaljuk az öntettel meglocsolva.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin