Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nincs időd főzni? Próbáld ki ezt! Citromos-vajas csirke villámgyorsan

Egyszerű és gyors vacsora, a fokhagyma és a csirke pedig mindig tökéletes párosítás! Ha időt szeretnél nyerni az év végi teendők mellett, akkor dobd össze ezt a receptet, told be a sütőbe, és amíg elkészül, marad időd másra!

A csirke hús szerintem a leguniverzálisabb hús a világon. A finnyások is megeszik, a húsimádoknak sincs vele baja, szóval tényleg nagyon sokoldalúan el lehet készíteni. A legnagyobb hibája szerintem, ami talán nem is az ő hibája, hanem inkább az elkészítőé, jelen esetben az enyém, hogy néha túlsütőm és nagyon kiszárad. Ezért sokkal jobban szeretem azokat a csirkés recepteket, ahol szaftos maga az étel, és nem kell attól tartanom, hogy nagyon száraz lesz a történet. Próbáljátok ki ezt a receptet, nem fogtok csalódni!


Hozzávalók (4 személyre):


bors
400 g filézett csirkehús
3 tk vaj
1 gerezd fokhagyma
100 ml húslevesalaplé
50 ml cukrozatlan habtejszín
40 g reszelt parmezán
½ db citrom
½ tk szárított kakukkfű
100 g konyhakész bébispenót

1. Sózzuk, borsozzuk meg a megmosott, szárazra törölt húsdarabokat, majd pirítsuk meg őket a 2 tk, felforrósított vajon. Fedjük le, majd pároljuk 5-5percig mindkét oldalát.

2. Hevítsük fel a megmaradt vajat, és fonnyasszuk meg rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Öntsük fel az alaplével, továbbá a tejszínnel, és forgassuk bele a parmezánt a citrom kifacsart levével együtt. Ízesítsük a mártást a szárított kakukkfűvel, majd keverjük hozzá a megmosott, megszárogatott spenótleveleket, és kissé fonnyasszuk meg azokat. Ezután tegyük a mártásba az elősütött húsdarabokat is.

Elkészítési idő: 55 perc

A recept a Fanny konyha 2016/11. számában jelent meg!

Más csirkés receptjeim:
Csirkés gombaleves >>>
Töltött pizza villámgyorsan! >>> 
Tejszínes-fehérboros csirke, ami kihagyhatatlan! >>>
Zsebes csirkemell spenóttal, mesésen! >>>

Bloggerünk receptjeit itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss