Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Új sorozat! Pofonegyszerű fogások, izgalmas csavarral - 2 kihagyhatatlan recept

default user icon
MME
Nigel Slater, Nagy-Britannia egyik legnépszerűbb gasztronómiai szakírója és egyben sztárszakácsa, a „Nigel Slater napi ajánlata” című műsorában a TV Paprikán bemutatja, hogyan lehet az unalmas, hétköznapi hozzávalókat egy-egy minőségi alapanyaggal feldobni.

Nigel Slaternek a hét minden napjára van egy ínycsiklandó ötlete, és még csak nem is kell minden reggelt bevásárlással kezdeni. Előszeretettel kísérletezik szokatlan ízpárosításokkal, remekül összhangba hozza a speciális és a hétköznapi hozzávalókat. Így tesz a bőrös sertéslapockával, melyet feketeszederben pácol meg. Nem dob ki semmit, a maradékokat is a lehető legizgalmasabb módon használja fel. Az előző napi szedres hús így kap teljesen új formát, az olívás, rukkolás saláta ékeként. Szívesen használ konzervet, például cannellini babot, amit csak kivesz a kamrából és a pirított kacsamell mellé borít. Nem veti meg a kész hozzávalókat sem, a házi fagylalthoz csupán egy kis maradék kávét és bolti vaníliás sodót használ. A „Nigel Slater napi ajánlata” című műsorában egész hétre ellát ötletekkel, akár kevés, de jól variálható hozzávalók felhasználásával.

Nigel Slatert a hazai gasztrorajongóknak talán nem is kell bemutatni. A brit Marie Claire és a The Observer gasztrorovatai után tucatnál is több szakácskönyvet publikált az elmúlt 20 év során, melyekkel egymás után nyerte a díjakat, így British Book Award-ot vagy a James Beard gasztronómiai elismerést. 1998 óta főz a tv-ben, szintén nagy sikerrel, 2009-ben például a BBC neki ítélte az év televíziós szakácsának járó díjat. Könyveiben és főzőshow-iban mindig hangsúlyozza, az egyszerűségre törekszik, saját stílusát ösztönösnek és impulzívnak tartja. Számára maga a bevásárlás is egy rituálé, rajong az üzletekben fellelhető különleges és szezonális hozzávalókért, sőt, a sarki boltosoktól, zöldségestől, halárustól is gyakran kér tanácsot, máskor pedig az ő konyhájukban főz egy-egy érdekes fogást.

Egyszerű KECSKESAJTOS FRITTATA, AVAGY TOJÁSRÁNTOTTA MÁSKÉPP >>> 

Nigel Slater életében a könyv és a kamera még egy ponton összekapcsolódik: önéletrajzi írását 2010-ben filmre vitték.  A Toast című moziban Helena Bonham Carter játssza a remekül főző házvezetőnőt, aki hamar az ifjú Nigel riválisává vált a konyhában, a felnőtt Nigel Slatert pedig ő maga játssza.

ZABPELYHES MÜZLIKOCKA, AZAZ FLAPJACK, FÜGÉVEL >>> 


Nigel Slater töretlen lelkesedéssel készíti el különleges, de egyszerű fogásait a hét minden napjára a „Nigel Slater napi ajánlata” című nyolc részes műsorban május 4-től hétköznap esténként 21:30-kor a TV Paprikán.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss