Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nézd meg a kupakot és hasznosítsd újra a palackot!

A Coca-Cola Magyarország üdvözli az üdítőital-csomagolások minél nagyobb arányú visszagyűjtését, visszaválthatóságát célzó kormányzati kezdeményezést. Az üdítőgyártó cég tisztában van azzal, hogy a műanyag hulladékok nem megfelelő kezelése komoly környezetvédelmi problémát jelent, ezért szeretnék kivenni a részünket a megoldásból is.

Meggyőződésük, hogy a csomagolóanyagok visszagyűjtésével és újrahasznosításával megvalósítható körforgás a csomagolási hulladékok kezelésének leghatékonyabb módja.

A szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére ezért hamarosan országos szemléletformáló kampányt indítanak, melynek részeként valamennyi üdítőitaluk kupakját lecseréljük: az adott márka logója helyett a palack újrahasznosítására buzdító grafikát helyezik el a záróelemeken.

A cégóriás pedig nem csak beszél a körforgásról: műanyag palackjai már ma is 100 százalékban újrahasznosíthatók. Évről-évre növelik a palackjaikban felhasznált újrahasznosított műanyag arányát is, ez jelenleg átlagosan 24 százalék, amelyet 2030-ig 50 százalékra növelnek. Folyamatosan csökkentik a felhasznált műanyag mennyiségét is: az elmúlt években 15 százalékkal, idén pedig további 4 százalékkal kevesebb műanyag szükséges a Coca-Cola palackjaihoz. 

5 ÉRDEKES TÉNY, AMIT A SÓRÓL TUDNI ÉRDEMES >>> 

10 TUTI RECEPT, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG KONYHAKÉSZ PIZZATÉSZTA >>> 

NORBI ÚJRA MEGRÁZTA A POFONFÁT! MOST KÉPET LOPOTT A FITNESZGURU >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin