Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kávés-mogyorós fánk (New York-i fánk)

Hozzávalók

  • 26 dkg liszt
  • 4 ek kakaó
  • 1 tk instant kávé
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • vaj a forma előkészítéséhez
  • A bevonathoz:
  • 5 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek porcukor
  • 5 dkg mogyoró
  • 10 db tejkaramella
  •  

Elkészítés

    1.  A lisztet összekeverjük a kakaóval, az instant kávéval, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a sóval. Egy másik tálban elektromos habverővel kihabosítjuk a puha vajat a cukorral és a két egész tojással. Fakanállal hozzávegyítjük a tejszínt, majd a lisztes keveréket.
    2. A fánksütő tepsi mélyedéseit alaposan kikenjük vajjal vagy zsírral. A tésztát habzsákba töltjük, és belenyomjuk a mélyedésekbe. Nem töltjük tele, mert sütés közben még nőni fognak. 170 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.
    3. Kis pihentetés után kiszedjük, rácson kihűtjük. Tálalás előtt habosra keverjük a krémsajtot a vajjal és a porcukorral, megkenjük vele a fánkokat, és gazdagon megszórjuk tört mogyoróval meg apróra vágott karamellával.

    TÚRÓ ÉS CSÖRÖGE: AZ 5 LEGJOBB FARSANGI FÁNK ÉLESZTŐ NÉLKÜL >>>

    PIRI MAMA KEFIRES FÁNKJA >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Vidék Íze

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin