Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

New York bagel

MME MME
3 5/5
50 perc
mester
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A hozzávalókat (a szezámmag kivételével) összekeverjük, majd a tésztát meleg helyen kb. a duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 6-8 részre osztjuk. A kisebb tésztadarabokat (1,5-2 cm átmérőjű) hurkává sorodjuk, majd a hurkák végét összeillesztjük, így 6-8 tésztakarikát kapunk.
  3. A karikákat tepsibe fektetjük, műanyag fóliával lefedjük, és 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Másnap a tésztákat lobogó forró vízben 1 percig főzzük, majd visszatesszük a tepsibe, megszórjuk a szezámmaggal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek