Keress receptre vagy hozzávalóra

New Orleans-i pulyka jambalaya

Hozzávalók

  • 30 dkg Gallicoop pulykamell vagy pulykacombfilé
  • bors
  • olívaolaj
  • 15 dkg pulykakolbász
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál szárzeller
  • 1 db paprika
  • 2 dl rizs
  • 1 tk tabasco szósz
  • 3 db paradicsom
  • 1 db babérlevél
  • 6 dl húsleves
  • újhagyma

Elkészítés

    1. A húst falatnyi darabokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a felkarikázott kolbásszal együtt, majd félretesszük.
    2. Ezután olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a felaprított zellerszárat és a felaprított paprikát. Pár percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, a tabascót, és a felkockázott paradicsomot. Beleteszzük a babérlevelet, és felöntjük a húslevessel. Megsózzuk, megborsozzuk, és 20 percig lassú tűzön főzzük.
    3. Amikor a rizs megpuhult, összekeverjük a hússal és a kolbásszal. A tetejét megszórjuk felkarikázott újhagymával.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin