Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

New Orleans-i jambalaya

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Először kis vajat forrósítunk, és a felkarikázott kolbászt szépen, óvatosan megsütjük, de vigyázva, meg ne égjen. Ha ez rendben, a nagyjából egyenlő darabokra vágott hagymát, zellert és kaliforniai paprikát rátesszük, megfonnyasztjuk. Mindezek után az apróra vágott paradicsomot is mellédobjuk, majd a püréből is teszünk rá egy keveset, mehet bele a fokhagyma is. Adunk nekik 1-2 percet, majd hozzáadjuk a rizst, felöntjük az alaplével, melyet - ha elfőtt - pótolunk.

Jöhetnek a fűszerek, majd az apróra kockázott csirkemellfilé, de ha más van, az is mehet, csak arra figyeljünk, hogy az eltérő húsoknak eltérő a főzési idejük.

Ha minden megfőtt, már csak tálalni kell.

Ezek is érdekelhetnek

Friss