Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nevenincs torta

default user icon
3 3.7/5
Nevenincs torta

Hozzávalók

  • Hozzávalók
  • A fehér piskótához:
  • 6 tojásfehérje
  • 18 dkg liszt (finom és kétszer fogós keveréke)
  • 12 dkg sütő cukor
  • 12 dkg vaj olvasztva, de nem melegen
  • A diós piskótához:
  • 4 tojásfehérje
  • 6 dkg liszt (finom ás kétszer fogós keveréke)
  • 6 dkg darált dió
  • 8 dkg sütő cukor
  • 8 dkg vaj olvasztva, de nem melegen
  • A karamellhez:
  • 15 dkg porcukor
  • A csokoládékrémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4-5 evőkanál (ízlés szerint) porcukor, de sütő cukor vagy kristály cukor is megteszi
  • 3 dl tej
  • 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
  • 25-30 dkg vaj
  • Valamint:
  • csokoládégyurma vagy készen vett díszek

Elkészítés

    Elkészítés: A főzött csokikrémhez a pudingport a cukorral összekeverem, simára keverem 3 dl tejjel, besűrítem, hozzáadom a csokit, addig keverem, amíg elolvad a csoki. Időnként megkevergetem, amikor kihűlt, elektromos habverővel a szobahőmérsékletű vajjal habosra keverem. Félreteszem a hűtőbe.

    Előkészítem a csokigyurmát, formázom a virágot, a leveleket (vagy kiteszem az asztalra a készen vásárolt virágdíszeket).

    Tortaformában megsütöm a fehér piskótát, hagyom hűlni. 2 kerek lapot sütök a diós piskótánál megadott mennyiségből. A diós piskóta egyik lapját rácsra teszem, alatta legyen feltétlenül papír, hogy ne koszolja össze az asztalt.

    Elkészítem a 15 dkg porcukorból a karamellt, gyorsan elkenem a rácsra tett piskótakarikán, majd ráhelyezem a másik felét. Kettévágom a fehér piskótát, szükség esetén meglocsolom rummal, Rákenem a csokikrém egy részét, utána a karamellel összeragasztott diós lapokat, majd megint csokikrém következik, rá a fehérpiskóta másik fele. Beteszem a hűtőbe fél órára.

    Szükség esetén formázom a torta oldalát, hogy egyenletes legyen. Vékonyan bekenem a csokikrémmel, a maradékot pedig a torta tetején (előtte egy picit a tetőt is átkenem rummal) osztom el, de ne legyen túl vastag. Ha esetleg kimarad a krémből, lehet mélyhűteni.

    Kenés után beteszem a hűtőbe egy órára. Mikor kiveszem, vizes kézzel áthúzom a tortát. A gyurmát kinyújtom, bevonom vele a tortát, a díszeket elrendezem rajta, és hogy szép fényes legyen, élelmiszerlakkal átfújom az egészet.

Megjegyzés

Kicsit macerás, de nagyon jól esett a dicséret, amit kaptam érte. Már csak ezért is érdemes volt elkészítenem. Méltányolták igyekezetemet. Sajnos (nem annyira persze!!) a legújabb hobbim a tortakészítés-díszítés lett. Amennyire időm és főként pénztárcám engedi, kísérletezgetek. Eredetileg ezt a tortát nem így képzeltem el, de bizonyos technikai nehézségek miatt ez lett belőle (magyarán: elrontottam az eredeti tervek szerinti burkolatot). Különben meg lehet enni, sőt még azt is megkockáztatom, hogy finom. Elég sok időt vett igénybe az elkészítése pontosan a kísérletezgetés miatt, de úgy vélem, viszonylag elfogadható külsőt kapott. Ez volt egyébként a második tortám, amit rózsával díszítettem.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

fanibaba
"fonaianda"-nak üzenem: Pesterzsébetenb lakom és a Tátra téri piacon van egy üzlet (biobolt), ahol tejport keresve bukkantam rá a Szabó Malom lisztjeire. Van nekik kenyérliszt, egszerfogós, kétszerfogós lisztjük,sima lisztjük, búzadarájuk. Egyszer személyesen felhívtam őkettelefonon, megkérdeztem, hogy melyik liszt mire való és ők ajánlották, hogy a kétszerfogóst használjam piskótához. Nagyon jó minőségű lisztet forgalmaznak, azóta csak ezt használom, nekem bevált. Az biztos, hogy nagyon sok függ az alapanyaghoz. Kiegészítésként a tojástortához: egy kedves barátnpm felhívta a figyelmemet arra, hogy a marcipán alá ne tegyünk vizes alapú krémet, hanem vajkrémet, mert később ledobhatja a burkolatot. Köszönöm a segítségét, legközelebb - ha marcipánburkolatot készítek - alá vajkrémet teszek. Az az igazság, hogy én nem szeretem a vajkrémet, kizárólag a főzött krémeket eszem meg, Valószínű a burkolat alá nem kell sok belőle és az is elképzelhető, hogy ezért voltak nehézségeim a marcipán felrakásával. Pillanatnyilag a maradékon (alulról a második csík) még rajta van - igaz, egy picit meglazult. De holnap reggel már nem lesz probléma. De tervezek egy szülinapi tortát 19-ére, mindenképpen barátnőm véleményét fogom szem előtt tartani. Köszönettel tartozom neki.
fonaianda
Szia! Ki szeretném próbálni a receptet, de nem tudom, hogy milyen az a kétszer fogós liszt.
maria.m
Rendkívül ügyes, és türelmes, aki ezeket a szép rózsákat megalkotta! :-)

Hasonló Receptek

Magazin