Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Neszmélyi hagymás-túrós galuska

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A liszttel, a túróval, a tojással és kevés vízzel galuskatésztát készítek (só ízlés szerint). Pihentetem, míg a szalonnát apró kockákra vágom, és pici zsiradékon pirosra pirítom. A tepertőt
kistányérra rakom, és félreteszem.

A visszamaradt zsírban megpárolom a felkockázott vöröshagymát, és ezt is félreteszem.

A megpihent galuskatésztát forró vízbe szaggatom (kb. 4-5 cm hosszú, 2 cm széles legyen).

Ha kifőtt a tészta, olajozott hőálló edénybe rétegezem: egy sor galuska, a tetejére hagyma (a kisült szalonnazsírral együtt), szalonnakockák, meglocsolom egy kevés tejföllel, és újra galuskát teszek a tetejére. Ha még van hozzávaló, ebben a sorrendben rétegezzük.

A végén durvára reszelt sajttal megszórom, és szép rózsaszínűre sütöm. Jól illik hozzá a testes neszmélyi bor.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss