Keress receptre vagy hozzávalóra

Kávés-diós sütemény

default user icon

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 14 dkg cukor
  • 14 dkg darált dió
  • 5 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • kevés só
  • A krémhez:
  • 25 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag instant kávé (Nescafé)
  • 15 dkg pörkölt dió
  • A tetejére:
  • olvasztott étcsokoládé

Elkészítés

    1. A piskóta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd egy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
    2. Ezután elkészítjük a krémet. A tojásokat a cukorral gőz fölött habosra keverjük, majd fékretesszük hűlni. A vajat kikeverjük a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt tojáskrémet és az instant kávéport.
    3. A pörkölt diót egy sütőpapíron nyújtófával megtörjük, és a krémhez adjuk, egy keveset pedig félreteszünk belőle a szóráshoz is. A krémet a piskótára kenjük, leöntjük a csokimázzal, és megszórjuk a grillázzsal.

Megjegyzés

Karácsonyra készültek a sütemények, ezért háromféle van a tálcán.

verike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin