Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezekkel a finomságokkal ünnepeld a Nemzetközi Palacsintanapot!

A nagyböjt előtti időszakot záró húshagyó kedden sok országban palacsintát fogyasztanak. Talán éppen ezért vált ez a nap a Nemzetközi Palacsintanappá. A Pancake Day főleg az angolszász országokban divatos ünnepnap, egy utolsó nagy evészet, mielőtt hamvazó szerdával ránk köszöntene a húsvétig tartó negyven napos böjt.

Szerencsére a palacsintáknak se szeri, se száma, így könnyen ünnepelhetjük, akár többféle palacsintával is a Nemzetközi Palacsintanapot.

Ellenállhatatlan palacsinták - a legjobb receptek egy helyen >>>
Vékony tésztás palacsinta

A klasszikus vonalat követve, vékony tésztás palacsintákkal is ünnepelhetünk. A különféle lekvárral, kakaóval, darált dióval töltött palacsintát akár tortának is elkészíthetjük, vagy kipróbálhatjuk a franciák kedvenc narancsos palacsintáját, a Crepe Suzette-t, esetleg megpróbálkozhatunk egy jóféle Gundel palacsinta készítésével is.

A vékony tésztás palacsintáinkat megtölthetjük még túrókrémmel, majd osztrák módon, tepsibe rendezhetjük az elkészült tésztákat, s alaposan össze is süthetjük. Kevés finomabb dolog van, mint a sütőben ropogósra sült palacsintacsücsköket elropogtatni.

Amerikai palacsinta

Ha gyors ünneplésre vágyunk, akkor bekeverhetünk egy adag, amerikai palacsintának való tésztát, amit akár reggelinek is kínálhatunk ezen a jeles napon. Gyümölcslekvárral, különféle szirupokkal (agave-, rizs vagy juharszirup), frissen főzött gyümölcsraguval, olvasztott csokoládéval vagy ezek keverékével is kínálhatjuk.

Palacsinták és gofrik >>>
Élesztős palacsinta

Készíthetünk még élesztős palacsintát is, amelyek közül a jemeni palacsinta vagy az angoloknál kedvelt crumpet jó választás lehet. A crumpet sütése nem a legegyszerűbb, ha szabályos, mutatós példányokat szeretnénk készíteni, akkor kisebb tortagyűrűket érdemes beszerezni, s abban sütni a tésztát, de alapvetően egy jó talkedlisütő is megteszi.

A gyerekeket is bevonhatjuk a palacsintanapi ünnepségekbe, angol mintára mi is szervezhetünk különféle – palacsintához kötődő – versenyeket. Szervezhetünk palacsintafeldobó versenyt vagy palacsintasütő versenyt, esetleg a tojásfutáshoz hasonlatos palacsintás serpenyővel való futóversenyt is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss