Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Német kalács

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 6 tojássárgája
  • késhegynyi fahéj
  • reszelt citromhéj
  • 4 teáskanál kakaópor
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg apróra vágott csokoládé
  • 5 dkg mazsola
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 6 tojásfehérje
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál étolaj
  • 5 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A margarint a porcukorral, a tojássárgákkal, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a diót, a mazsolát, a lisztben elkevert sütőport és egy csipet sót. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, és 28x39 cm-es tepsiben, közepes tűzön, 180 fokon sütjük.

A kihűlt süteményt a kétféle csokival bevonjuk, amit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss