A család mára több olyan üzletágat épített a tea köré, amely túlmutat a teafeldolgozáson és kereskedelmen, s szorosan kapcsolódik a gasztronómiához is. A Paul Bocuse Akadémiával 2009-ben kezdődött együttműködésük, s az első International School of Tea kurzus óta több ezer szakember utazott Lyonba és Sri Lankára , hogy részt vegyenek professzionális teaképzéseken.
A Dilmah nemzetközileg is elismert séfekkel való közös munkája becsempészte a teát a gasztronómia világába, melynek során olyan különleges tea- és ételpárosításokat alkottak meg, amelyek teljesen új megvilágításba helyezik a teafogyasztást.
Ugyanis nemcsak a borok, hanem a fekete és zöld teák is kiválóan alkalmasak arra, hogy egy-egy fogás kísérői legyenek. Nincs is ebben semmi meglepő, hiszen ahogy a borok, úgy a teák esetében is kiemelten fontos a terroir, vagyis a termőterület adottságai, a kézzel szüretelt levelek feldolgozása, a teakészítés s a megfelelő szervírozás – figyelve a hőmérsékletre és a víz minőségére.
A natúr teák és herba főzetek mellett érdemes bátran kísérletezni az ízekkel, és mi is, akárcsak a bártenderek, alkothatunk hideg és meleg teaitalokat alkohollal vagy anélkül, friss gyümölcsök, szárított fűszerek, virágok és friss fűszernövények hozzáadásával. A Dilmah színes választéka rengeteg ötletet adhat az ízekkel való játékhoz, ami csupán az alkotókedven múlik.
Az őszi-téli teaszezont két izgalmas gasztronómiai eseménnyel indította a Dilmah hazai forgalmazója, ahol profi séfek és bártenderek alkottak szuperkülönleges teakoktélokat és ételeket a teákhoz párosítva. Jó hír, hogy itthon is egyre több vendéglátóhely nyitott a teákkal való kísérletezésre, és pazar uzsonnaprogramként az Afternoon Tea újrafelfedezésére. Nem kell azonban szakmabelinek lenni ahhoz, hogy különleges délutáni étkezéssel lepjük meg barátainkat vagy családunkat, ahol a teáké a főszerep a szendvicsek, krémek, édes-sós sütemények mellett, sőt, akár koktélokban is. Ehhez pedig épp ideális a decemberi-januári időszak, mert egy teadélután is bármikor ünnepi hangulatba hozhat.