Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem titkolja tovább az Ikea! Itt a svéd húsgolyó receptje

default user icon
MME
A koronavírus-járvány miatt Európa szerte bezártak az Ikea áruházak. Magyarországon is március 21. óta zárva tart a bútoráruház, csak az online vásárlás működik, ám egyik nagy kedvencünket, a svéd húsgolyót nem hozzák házhoz. Az Ikea viszont úgy döntött, a receptet házhoz viszik.

Sokan nemcsak azért járnak Ikeába, hogy berendezzék az otthonukat, hanem csábító a bútoráruház éttermében kapható svéd húsgolyó is. A népszerű Ikea specialitáshoz azonban most nem lehet hozzájutni, miután a koronavírus-járvány miatt bezártak az üzletek. Ám az áruházláncnak köszönhetően nem maradunk húsgolyó nélkül. A cég ugyanis olyat tett, amit nagyon ritkán szoktak: megosztotta titkos receptjét.

A vállalat sajtósa Nagy-Britanniában a bútorokhoz csatolt összeszerelési útmutatóhoz hasonlóan elküldte a lapoknak a húsgolyó receptjét és elkészítési módját. 

- Tudjuk, hogy sokaknak hiányzik a húsgombócunk, ezért tettük közé a receptet, amelynek segítségével könnyen beszerezhető alapanyagokból otthon is elkészíthetik az emberek a húsgolyót - idézték brit lapok Lorena Lourido, a Ikea élelmezési osztályának munkatársát.

Íme a titkos recept!

Hozzávalók:

A húsgombóchoz:

500 g darált marhahús
250 g darált sertéshús
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
100 g zsemlemorzsa
1 db tojás
5 evőkanál tej 

bors

A szószhoz:
olaj
40 g vaj
40 g liszt
150 ml zöldségleves alaplé
150 ml marhahúsleves alaplé
150 ml tejszín
2 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál Dijon mustárt

Elkészítés:

A kétféle darált húst összekeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, zsemlemorzsát, tojást és összedolgozzuk.

Majd hozzáöntjük a tejet, sózzuk, borsozzuk és jól átkeverjük. A masszából kis golyókat formázunk, tányérra tesszük és letakarva a hűtőben hagyjuk legalább 2 órán át.

Egy serpenyőben közepes lángon olajat melegítünk, majd amikor forró, beletesszük a húsgombócokat, és minden oldalról barnára sütjük.

Amikor megbarnul, egy tűzálló edénybe tesszük, lefedjük és 180 ° C-os sütőben további 30 percig sütjük.

A szószhoz a vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet és két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle alaplét és tovább keverjük. 

Ezután beleöntjük a tejszínt, a szójaszószt és a Dijon mustárt. Felforraljuk, és hagyjuk, hogy a szósz besűrűsödjön. Ennyi, a húsgolyókat már tálalhatod is a szósszal.

11 HÚSGOMBÓCOS ÉTEL, AMIT MINDENKI IMÁD >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss