Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem sikerül lefogyni? Válassz a személyiségednek megfelelő diétát!

default user icon
MME
Kalandvágyó, szabálykövető, entellektüell vagy érzelmes típus vagy? Ha megtalálod a személyiségedhez leginkább passzoló diétát, a törekvéseidet siker koronázza, meglátod!
#1 A kalandvágyó

Spontán vagy és a pillanatnak élsz;
szeretsz új ízeket kipróbálni;
hamar megunsz minden diétát és edzéstervet.

Szereted a társaságot és kalandszerető vagy. Ha unatkozol, vagy nem látod valamilyen megszorításnak az eredményét, hamar elveszíted a türelmedet.

Próbáld meg a diétát versenyként felfogni! Mondjuk állj össze a barátnőiddel, vagy csatlakozz egy fogyiklubhoz. A többiekkel való együtt küzdés nem csak versenyszellemedet ébreszti fel, hanem abban is segít, hogy tovább megőrizd a lelkesedésedet.

#2 Az entellektüel

Kalóriát számolgatsz és mindig elolvasod az élelmiszerek összetevőjének listáját;
túl sokat gondolkodsz, és rendkívül szigorú vagy magadhoz;
legalább hetente egyszer a mérlegre állsz.

Igazi intellektuális alkat vagy, de sajnos gyakran túlvariálod a dolgokat. Ezt úgy kerülheted el, ha megpróbálsz apróbb célokat kitűzni magad elé! Mivel gyakran elveszel a részletekben, ezért az apróbb sikereidet nem veszed észre.

Dobd el a mérleget és felejtsd el a számolgatást, inkább próbálj meg apróságokon változtatni. Aztán, ha például lecserélted a fehér kenyeret teljes kiőrlésűre és meg is szoktad már, akkor szép lassan egy másik változtatást is bevezethetsz!

#3 A szabálykövető

Szigorúan ragaszkodsz a szabályokhoz;
már vasárnap eltervezed az egész heti menüt;
néha kihagysz egy-egy étkezést, mert olyan sok a teendőd.

Igazi szervező vagy, szeretsz mindent a kezedben tartani. A baj csak az, hogy a túl sok tennivaló megakadályozza, hogy odafigyelj a helyes táplálkozásra, hiszen hajlamos vagy arra, hogy a saját igényeidet háttérbe szorítsd.

Segíthet ha táplálkozási naplót vezetsz! Kutatások is bizonyítják, ha leírva látod, mi mindent eszel meg egy nap, könnyebben ki tudod iktatni a felesleges kalóriákat a menüdből. Mindez ráadásul remekül illik személyiségedhez – hiszen így is bizonyíthatod, milyen összeszedett vagy.

#4 Az érzelmes

Introvertált és túlérzékeny vagy;
gyakran használod az evést érzelmi pótlékként;
akkor is rágcsálsz valamit ha egyedül vagy vagy ha tévét nézel.

Együttérző képességed és nagy szíved miatt barátaid és kollégáid gyakran fordulnak hozzád tanácsért. Te viszont hajlamos vagy arra, hogy mások problémáit is a válladra vedd, aztán meg csak úgy tudsz megküzdeni a stresszel, ha eszel.

Keress magadnak valakit aki támogat a kilók elleni harcodat! Számodra ugyanis a pozitív megerősítés és az állandó , szerető ösztönzés a legnagyobb motiváló erő.

Minden, amit egy diétázónak tudni érdemes >>>
Melyik hormontípusba tartozol? Íme a tartós fogyás titka >>>
21 napos diéta: teljes átalakulás, éhezés nélkül >>>
A nagy diétakvíz! Vajon mindent tudsz a sikeres fogyáshoz?>>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss