Nem lehet abbahagyni csirke

default user icon
18 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 dkg liszt,
  • 1 teáskanál só,
  • 1 teáskanál pirospaprika,
  • 1 mokkáskanál bors,
  • 1 mokkáskanál majoranna,
  • 1 tejföl,
  • 10 dkg sajt,
  • no és a csirke

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkedarabokat enyhén besózzuk, és a fűszeres lisztben megforgatjuk. Tepsibe rakjuk, a maradék lisztet rászórjuk. Egy kis fej hagymát a húsra karikázunk. 1 pohár tejfölben elkeverünk 4 evőkanál olajat és ezzel meglocsoljuk a húst. Végül 10 dkg reszelt sajtot rászórunk. Alufóliával letakarva sütjük, amikor megpuhult, levesszük róla a fóliát és kicsit megpirítjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Évi 11 hónappal ezelőtt
Én a tejfölbe belezúztam pár gerezd fokhagymát, azzal lett teljesen hibátlan a dolog! :) Szuper recept! Köszönjük!
Petrény Csaba 4 évvel ezelőtt
Mivel szeretek jókat enni, ezért elég sok receptet kipróbálok. Kedvesem mondta, hogy próbáljuk ki. Hááát... Megcsináltuk... Biztos bennünk van a hiba, de nem volt jó. Íztelen, a szaftja nem nyerte el a tetszésemet. A véleményem, hogy kidobtam több mint egy kiló fáin csirkecombot. Soha többet ilyet. Aki esetleg kipróbálja ezek után, annak javaslom, hogy egy nagyon kicsi csirke alsócombot dobjon tepsibe, mert akkor nem éri nagy veszteség.
Ferencz Jonatán 4 évvel ezelőtt
Köszönet a feltöltőnek, nagyon finom lett.
Tünde 5 évvel ezelőtt
Imádom ezt a receptet, no meg persze a családom is! Nagyon sokszor elkészítettem már! Köszönjük!
Prohászka Béláné 5 évvel ezelőtt
Én úgy készítem, hogy csak a fűszerekkell. Liszt nélkül, s két doboz kefír, bele egy fej f.hagymar reszelve,s pici olaj, este be a hűtőbe, másnap előzör fólia alatt, mikor megpuhult akkor levenni és füstölt sajtot rá. Isteni szaftja lesz, s mellé héjában főtt krumpoli sziontén fokhagymás - sajtos mártogatóssal, ami szontén kefírből készül. Mire a hús megsül, eltűnik a kefír, csak a finom íz és illat marad. Ajánlom mindenkinek.
Bori 6 évvel ezelőtt
Nekem is van ilyen receptem, de füstölt sajttal készítsétek! Így sokkal finomabb. Eddig még mindenkinek nagyon ízlett.
Edelweiss 6 évvel ezelőtt
Én is kipróbáltam ezt a receptet. Annyit változtattam rajta, hogy a maradék fűszeres lisztet belekavartam a tejfölbe, így nem lesz alatta az a csirizes maszat. Ja, és tettem hozzá egy kis chilit is. Nagyon jót tette neki, de az eredeti recept is nagyon finom. A család imádja. :)
Dobozi edina 6 évvel ezelőtt
Nekem is van egy ilyen nevű receptem. Csak az alá kell rakni karikás krumplit. Próbáltam már sertés húsból is,nagyon finom úgy is.
Vlajk Ibolya 6 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én ezt úgy ismerem, hogy vékonyan felkarikázott nyers burgonya van az alján, kicsit más a fűszerezése, és sajt sincs benne, viszont tejföl helyett főzőtejszínnel készül. És így isteni! Eddig akárkivel etettem, nagy sikert aratott!
Évi 6 évvel ezelőtt
Sziasztok! Másfajta húsból is el lehet készíteni?(konkrétan disznókarajra gondoltam)

Hasonló Receptek

Magazin