Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nem lehet abba hagyni... csirkecombok

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 db csirke alsócomb (kb. 1,2 kg)
  • 1 citrom leve
  • 5 gerezd fokhagyma
  • A száraz keverékhez:
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál szárított majoranna
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 mokkáskanál bors
  • kevés só
  • Valamint:
  • 2 közepes vöröshagyma-megdinsztelve
  • 10 dkg durvára reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tisztított combokat citromlével meglocsolom, a csont mentén fél fokhagymát sós ujjal felnyomok mindegyikbe, majd sózom, jól átforgatom a citromos pácban. Fél órát pihentetem, közben elkészítem a száraz keveréket, melyhez a fenti hozzávalókat összekeverem. A combokat ebben megforgatom, és olajjal kikent sütőtálba rakosgatom, a maradék száraz anyagot rászórom.

    A kevés olajon megdinsztelt vöröshagymát elosztom rajta, majd megszórom a reszelt sajttal, meglocsolom 2 dl tejföllel, amelyben előzetesen belekevertem a reszelt fokhagymát és az olajat. A tetejét finoman meghintem kevés pirospaprikával.

    Alufóliával befedve 180 fokos sütőben 50 percig sütöm, majd a fóliát leveszem, a sütőt 230 fokra kapcsolom, és 10 percig pirítom. Sütés után, tálalás előtt 10 percig pihentetem. (A fűszerek mennyiségét saját ízlésünk szerint alakítsuk!)

    Körethez rozmaringos burgonyát készítettem, melyhez 1-1,20 dkg burgonyát hosszúkásra szeletelve sós vízben majdnem puhára főztem, leszűrtem, vajjal kikent sütőtálba terítettem. Sóval, szárított rozmaringgal, őrölt borssal fűszereztem, 5-6 dkg vajat elosztottam a tetején, és kb. 15 percig sütöttem - átkeverve, hogy aránylag egyenletesen piruljon.

Megjegyzés

Régen látom az oldalon, hogy mennyire közkedvelt ez a fajta elkészítési módja a csirkének, szerettem volna a saját ízlésem szerint is kipróbálni -nem csalódtam, finom volt.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

VivicaThomas
Majd kérek a Jézuskától egy teflonos sütőtálat... ;) a húsokat is jénaiban csináltam...
gaby53
Szia Vivica Thomas! Az nem baj, ha a fagyasztóból használtad a csirkét, persze teljesen olvadjon ki és legközelebb szárítsd le egy kis papírtörlővel mielőtt fűszerezni kezded! A krumplit a rakott krumpli kivételével nem szoktam jénaiba sütni, jobbnak tartom a belül fekete teflon bevonatos tepsiket erre a célra, jobban vonzzák a hőt, hamarabb sül meg az étel! Szerintem biztos fog sikerülni legközelebb!!! :) üdv.Gabi
VivicaThomas
Szia! Úgy sütöttem egész combokat, hogy négy egész combot szedtem szét, így lett 4-4 alsó és felső comb. A száraz alapanyag épp elég volt nekik, egész keveset tudtam már csak a tetejükre szórni. Csak a fagyasztós mivoltukra tudok gondolni a sok lé okozójaként... A krumplit is majdnem puhára főztem, igen úgy terítettem egy jénaiba... itt meg csak a krumpli fajtája lehetett a ludas, nem? Majd legközelebb is beszámolok!
gaby53
Szia! Igazán sajnálom, hogy elsőre nem sikerült! :( De ha jól emlékszem, sok lé nem maradt alatta, mert a liszt felvette és csak a sűrű szaftja maradt. Kb 10-12 dkg-os alsó comboknak a fólia alatt át kellene sülnie 50 perc alatt! Véletlen nem egész combokat sütöttél? A krumplihasábokat sós vízben majdnem puhára főzöm leszűröm, és úgy terítem a tepsibe, így magas hőfokon meg kellett volna pirulnia 15 perc alatt! Hát tényleg sajnálom mert bosszantó, hogy amikor várjuk a végeredményt, és az nem olyan mint amit elképzeltünk! :( Remélem, hogy legközelebb örömöd telik benne, mert finom! De végül muszáj abba hagyni... mert eléggé laktató! :)) üdv.Gabi
VivicaThomas
Szia Gabi! Téged \"ismerve\" a recepttel biztosan minden rendben volt, de én egy kicsit elbénáztam ezt a kaját... :( - pedig jó kis adventi fogásnak tűnt... A combok belseje az időket betartva nekem enyhén nyers maradt, pedig jellemzően kevesebb idő is elég a legtöbb receptben írthoz képest. Tuti az volt az oka, hogy mikor kivettem, csak egy kicsit látszott ki a husik teteje, állt a lében - gondolom, levet eresztettek az előző este fagyasztóból kivett combok... Ezen kívül - bár finom volt a krumpli - nem olyan sült, mint a képen a tieid, hanem világos maradt, pedig az még dupla időt is csücsült a sütőben... :( Azért nem adtam fel, legközelebb odafigyelek, és leöntöm a levet (amiből 25 percnél még semmi nem látszott).

Hasonló Receptek

Magazin