Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5+1 étel amiről azt hitted egészséges - de épp ellenkezőleg!

default user icon
MME
Néhányunknak erős bűntudatunk van, ha megeszünk egy zacskó chipset, egy nagyobb szelet süteményt, vagy, ha esetleg, gyorsétteremben ebédelünk - de nem biztos, hogy csak a zsíros hamburger vagy krumpliszirom az, ami egészségtelen. Számos olyan kevésbé egészséges étel létezik, amelyek a hangzatos szlogenek mögé bújtatva, nagy épp olyan károsak lehetnek, mintha egy klasszikusan lelkiismeretfurdalást okozó ételt választanánk délutáni nasinak. Főleg nagy mennyiségben!
müzli szeletek

Csokoládé, cukor, ízesített magvak (ráadásul egyes magok sok zsírt tartalmaznak) - nem hangzik valami egészségesnek, ugye? Nyilván, ha egy szelet müzli és egy zacskó gumicukor között kell választani, válaszd a kisebbik rosszat, csak tudj róla: nem 100 százalékosan egészséges, és csak mértékkel fogyaszd!

Előre gyártott smoothiek

A palackozott, előre gyártott gyümölcspürék elsőre talán egészségesnek tűnhetnek, de érdemes az üveg hátulját is megnézni, mennyi hozáadott cukrot tartalmaznak. Ráadásul ha a smoothie gyümölcslé alapú, sok olyan anyagot is el kell távolítani a készítésnél ami épp hogy egészségessé teszi a gyümölcsöt. Érdemesebb otthon, magadnak elkészíteni a gyümölcsitalt, így pontosan tudod mi kerül bele. 

zöldségchipszek

Sok egészséges nasi-alternatíva csupán a jó marketing és a csomagolása miatt olyan kapós, de mégis, zseniális ötlet zöldségeket aprítani és burgonyachips formába tömöríteni őket. Talán az agyunkat így becsaphatjuk, de nem felejthetjük el, hogy attól hogy rágcsálnivaló formájában visszük be a zöldségeket, ez nem egyenlő a friss zöldségek fogyasztásával.

Joghurt

Hacsak nem natúr görög joghurtot veszel, a legygakrabban vásárolot joghurtok tele vannak hozzáadott cukrokkal, és nagyon kevés fehérjét tartalmaznak. A hozzáadott cukrok miatt, még azok a joghurtok is lehetnek egészségtelenek, amelyek a bélflóra egészségét hivatottak megőrizni.

szárított gyümölcsök

A szárított gyümölcsökhöz gyakran adnak plusz cukrot, és ha mégsem, a szárított gyümölcs alapjáraton egy koncentrált cukorforrás. Noha a gyümölcsben lévő cukrok nem olyan károsak, de a túlzott fogyasztásuk a vércukorszint ingadozásához vezethet. 

tortilla

Pedig milyen jól hangzik, hogy "csak egy zöldséges tortilla tekercset ettem ebédre", ugye? Kár, mert ha belegondolunk, sokkal több szénhidrátot viszünk be a szervezetünkbe, azáltal, hogy a salátánkat egy hatalmas kenyér szerű lapba csomagoljuk.

DURVA! EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA NEM ISZOL ALKOHOLT !>>> 

FELFEDEZTÉK A HETEDIK ÍZT, AMIT AZ EMBER ÉRZÉKELNI TUD >>> 

EZEKET AZ ÉTELEKET TILOS ENNIE KATALINNAK ÉS VILMOSNAK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss