Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 meglepő dolog, amire használhatod a turmixgépet!

default user icon
MME
Ebből a szuperhasznos kis gépből sokkal többet kihozhatunk, sőt, rengeteg időt megspórolhatunk a használatával!

1. Zöldségaprításra fel!

A legkézenfekvőbb és legegyértelműbb haszna a turmixgépnek, hogy a kézi aprításra szánt idő töredéke alatt, tisztán, egyszerűen, biztonságosan és precízen végzi el a munkát helyettünk, vagyis a megfelelő méretű darabokra vágja a zöldségeket és gyümölcsöket. Erre máris két lehetőséget kínálkozik.

A száraz aprítás a kis mennyiségű zöldségek esetében működik. Egyszerűen csak kapcsoljuk lassú fokozatra a gépet (minél kisebb a sebesség, annál durvábbra aprít), majd dobjuk bele a zöldségeket.

Vizes aprítás: Ha nagyobb mennyiségű zöldséget szeretnénk aprítani, például egy fej káposztát vagy karfiolt, tegyük a gépbe a nagy darabokra vágott zöldséget, öntsük fel vízzel, majd addig járassuk a gépet, amíg el nem érjük a kívánt textúrát.

2. Készítsünk alternatív "tejeket"!

Akár laktózérzékenység, akár a növényi tejitalok iránti szeretet áll is a háttérben, az gép most is a barátunk! Az üzletben kapható tejek kétség kívül nagyon finomak, és megvenni is nagyon egyszerű őket, mégis felmerülhet bennünk, hogy szükségünk van-e a bennük lévő cukorra, emulgeálószerekre, tartósítószerekre, hogy az árukról már ne is beszéljünk. Itt a lehetőség, hogy elkészítsük a sajátunkat, ráadásul nagyon egyszerűen! Minden olyan turmixgép, ami képes nagyon magas fokozaton működni, össze tudja aprítani és dolgozni a magvakat vízzel, ezzel pedig el is készült kedvenc krémes, ízletes italunk, amelyet müzlihez, smoothie-khoz is használhatunk. A jól ismert szóján túl bátran kísérletezzünk dióval, kesudióval vagy mogyoróval, adjunk hozzá vaníliavelőt, egy pici agavészirupot vagy szirupot, és máris egyedi ízkombinációt hozunk létre.

3. őröljünk magokból lisztet

Aki számára ismerősen hangzik a gluténmentes diéta, abban a gluténmentes lisztekre való vadászat nehézségei, és ezen termékek árai is bizonyára nyomot hagyott. Pedig ezeket egyszerűen és olcsón is elkészíthetjük otthon például rizsből, quinoából vagy akár búzából is, ha alkalmas rá a mixerünk. Töltsük meg a turmixgép edényének tartáját a kiválasztott alapanyaggal, és a sebességet fokozatosan emelve készítsük el a lisztet.

4. használjuk robotgép helyett

A nagyteljesítményű turmixgépek arról híresek, hogy nagyjából mindent képesek porrá őrölni, valamint, hogy annyira sokoldalúak, hogy egyes folyamatokban kiváltható velük a hagyományos robotgépek használata. Alacsony fokozaton járatva remek pesto-t és salsaszószt készíthetünk a nekünk tetsző texturában – ráadásul ehhez előzőleg nem kell kézzel aprítgatni semelyik hozzávalót, tehát megint időt spórolunk. Ha tovább járatjuk a gépet, krémes, selymes szószokat, mogyoróvajat és hummuszt is készíthetünk. Az sem elhanyagolható tényező, hogy sokkal egyszerűbb elmosni a turmixgépet, mint a robotgépet.

5. Gyúrjunk vele tésztát

Spóroljuk meg a tésztagyúrás fáradalmait! A turmixgép erős késeinek segítségével könnyű összeállítani a pizzák, vagy akár a kenyerek tésztáját is. Az aprító arra is képes, hogy könnyeddé, levegőssé tegye a tésztát, hogy az majd jól megdagadhasson a sütőben. Először a száraz, majd a nedves hozzávalókat dolgozzuk össze benne, és addig hagyjuk járni a késeket, amíg össze nem áll a tésztalabda. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss