Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem csak palacsintában isteni - 4 tipp a mogyorókrém felhasználására

default user icon
MME
A mogyorókrém maga a csoda - különösen, ha nutellának hívják. Adunk 4 ötletet, hogyan használd fel, miután a kiskanállal kanalazás és a kenyérre kenés nem elégít ki többé.

1. Kakaópor helyett

A márványos kuglóf vagy a kakaós piskótalap nemcsak finomabb lesz 2-3 ek mogyorókrémtől, de nem is szárad ki olyan gyorsan.

2. Tölteléknek

Ha simára kevered ugyanannyi krémsajttal, piskótatésztára kenheted, vagy megtöltheted vele a képviselőfánkot.

3. Csokoládémáz

Fényes mázat kapsz, ha forró vízfürdőben megolvasztasz 3 ek mogyorókrémet 2-3 dkg kókuszzsírral (vagy vajjal). Muffinhoz és tortához szintén remek.

4. Desszert

Keverj el 1-2 ek vaníliás pudingport 2 dl tejben, majd főzd sűrűre! Olvassz meg a pudingban 20 dkg mogyorókrémet! Mandulalikőrrel ízesítheted, és ha kihűlt, fogyaszthatod.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss