Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nélkülözhetetlen tésztakönyv

Az egyik legkedveltebb ételünk a tészta. Nem véletlenül, hiszen a végtelenségig variálható az elkészítése, egyszerű és gyors a munka vele, rendkívül kiadós, laktató.

Tésztát mindenki tud főzni, valószínűleg ez a legegyszerűbb konyhai művelet. Persze itt is van néhány fontos trükk... kell-e olaj a vízbe, meddig kell főzni, hogy még jó harapós maradjon, mit tegyünk, hogy a leszűrt tészta ne ragadjon össze...

Aztán persze nagy kérdés, mit tegyünk a tésztára. A legegyszerűbb fokhagymás olajtól a legbonyolultabb szószokig végtelen a lehetőség. Hiszen itt vannak a nagy olasz klasszikusok, a keleti tésztavariációk, és persze készíthetünk töltött, rakott tésztákat, sőt salátát és desszertet is.

Aki gyakran készít tésztát, jobb, ha beszerzi a Nélkülözhetetlen tésztakönyvet. A rengeteg ötlet, recept és praktikus tudnivaló mellett megtanulhatjuk belőle a különféle tészták elkészítését, ha vagyunk olyan lelkes gourmet-k, hogy magunk gyúrjuk a tésztát vagy a gnocchit, töltsük a cannellonit vagy a raviolit. 

A gyönyörű könyv első fejezete a nagy klasszikusokat, a primavera, pomodoro, bolognai, Alfredo, napolitana, carbonara, pesto, amatriciana, boscaiola, puttanesca, arrabiata, marinara alapreceptjeit veszi sorra. Külön fejezetet kapnak a tésztás levesek, a húsos tészták, a csirkehúsos tészták, a tengeri finomságokkal készült tészták, a tejszínes és a zöldséges tészták. A rakott, csőben sütött tésztaételek, a tésztasaláták is külön egységet alkotnak, illetve a hipp-hopp alkalmakra a leggyorsabb tésztaételeket is egybe gyűjtve találjuk.

A fejezeteket egy-egy tematikus összeálítás színesíti: olvashatunk az olajbogyókról, a különféle előétekről, sajtokról, felvágottakról, és persze a rengeteg fajtájú és formájú tésztát is megtaláljuk egy igen praktikus, fotókkal illusztrált lexikonban.

 

Kiadja: Vince Kiadó

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss