Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nélkülözhetetlen desszertek

Desszert nélkül élni lehet. Csak nem érdemes. Édes és krémes, kényeztet, simogat. Gyümölcsös, csokis, habos… kinek-kinek ízlése és hangulata szerint. A Nélkülözhetetlen desszertek című gyönyörű könyvben a leglegleg recepteket egy helyen megtalálod!

Bármilyen étkezésről legyen szó, csak akkor teljes, ha édes ízzel zárjuk. A desszert koronázza meg a legegyszerűbb és a legünnepibb ebédet is. Mindenkinek megvan a kedvenc süteménye, és vannak a nagy klasszikusok is, a legendás krémesek, torták, palacsinták… De ha édességről van szó, mindenki nyitott az újra, szívesen próbál ki ismeretlen ízeket és kombinációkat.

A Nélkülözhetetlen desszertek lélegzetelállítóan szép könyv. Ellenállhatatlan vágyat érez az ember, hogy azonnal habverőt és nyújtófát ragadjon, de ha ezt hirtelen nem is teheti, hát egy kis csoki után nyúl… A csábító receptek mellett hasznos tudnivalókkal is szolgál a kiadvány: bemutatja a legfontosabb konyhai eszközöket és praktikus információkkal és érdekességekkel szolgál a különféle alapanyagokról. Olvashatunk a csokoládéról, a fűszerekről, a különféle cukrokról, karamellről és gyümölcsökről, a receptek pedig 12 kategóriában várják, hogy mielőbb elkészítsék őket. A nagy kedvencek, mint a túrótorta, a palacsinta, a piskóta és a fagylalt – csak hogy a legeket említsük – külön fejezetet kapnak.

Segítséget nyújt a könyv azoknak is, akiknek nem csak az íz, hanem a látvány is fontos: megtanulhatjuk, hogyan készítsünk díszeket, dekorációkat csokoládéból és karamellből, és egy teljes fejezet szól a látványos finomságokról.

Aki az édességet szereti, annak ez a könyv valóban nélkülözhetetlen.

Tejfölös sült sajttorta

Előkészítési idő: 30 perc + hűtés
Teljes főzési idő: 50 perc

Hozzávalók 8-10 személyre:
25 dkg édes háztartási keksz
1 teáskanál „mézes” fűszerkeverék (pl. őrölt fahéj, szerecsendió, szegfűsteg, szegfűbors, gyömbér)
10 dkg olvasztott, nem sós vaj
Vaj és sütőpapír a formához
A töltelékhez:
50 dkg lágy krémsajt
16 dkg kristálycukor
1 teáskanál vaníliaesszencia
1 evőkanál citromlé
4 tojás
A tetejére:
2,5 dl tejföl
½ teáskanál vaníliaesszencia
3 teáskanál citromlé
1 evőkanál kristálycukor
szerecsendió a megszóráshoz

1. Vékonyan vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, az alját béleljük ki sütőpapírral. Apróra törjük össze a kekszet – aprítógép híján tegyük műanyag zacskóba, és sodrófával törjük össze. A törmeléket öntsük mély tálba, adjuk hozzá a fűszereket és a vajat. Addig keverjük, amíg a keksz teljesen megpuhul. Jó erősen nyomkodjuk a forma aljára és oldalára, mindenütt legyen egyenletes. Tegyük hűtőbe 20 percre, vagy amíg megszilárdul. A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gáz 4. fokozat).
2. A töltelékhez elektromos habverővel keverjük simára a krémsajtot. Adjuk hozzá a vaníliaesszenciát és a citromlét, majd keverjük megint simára. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyik tojás után keverjük teljesen simára. Óvatosan öntsük a tésztára. Süssük 45 percig, vagy amíg megszilárdul.
3. A díszítéshez keverjük ki a tejfölt a vaníliaesszenciával, a citromlével és a cukorral. Simítsuk a meleg torta tetejére. Szórjuk meg szerecsendióval, és még 7 percre tegyük vissza a sütőbe. Kapcsoljuk ki a sütőt, és nyitott sütőben hagyjuk kihűlni a tortát.

A sorozatban megjelent még: Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv, Nélkülözhetetlen vegetáriánis ételek, Nélkülözhetetlen tésztakönyv, Nélkülözhetetlen vendégváró falatok

Kiadja: Vince Kiadó

Még több könyvet ajánlunk! >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss