Elkészítés: A tojásokat szétválasztottam. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vertem, hozzáadtam a tojássárgákat, tovább vertem. Ezután hozzákevertem az olajat, a joghurtot és a citrom levét, jól összekevertem, végezetül a sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal beleforgattam.
Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem, a massza 2/3 részét beleöntöttem, egyenletesen elsimítottam. A maradék tésztához hozzákevertem a kakaóport, majd a sárga masszára csurgattam. A kisebb darabokra vágott nektarinnal és a szederszemekkel megszórtam a tésztát.
180 fokra melegített sütőben kb. 40 percig sütöttem (tűpróba!). Finom, gyors, könnyű, nyári sütemény.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre