Keress receptre vagy hozzávalóra

Nektarinos krumpligombóc

default user icon

Hozzávalók

  • A gombóchoz:
  • 50 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 15 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 nagy csipet só
  • 4-5 db érett nektarin
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • A telfölhabhoz:
  • 7 dkg tejföl
  • 1 tk porcukor
  • 1 nagy csipet őrölt fahéj
  • 5 dkg tejszínhab

Elkészítés

    1. A megtiszított burgonyát megfőzzük, krumplinyomóval összetörjük, összegyúrjuk a felvert tojással, a liszttel és a sóval. Ruganyos, de nem túl ragacsos tésztát kell kapnunk. Lisztezett felületen egy nagy gombócot gyúrunk a tésztából, majd pihentetjük, amíg előkészítjük a gyümölcsöt.
    2. A barackokat megmossuk, kettévágjuk, a magjaikat eltávolítjuk és negyedeljük. A tésztát kb. 5-6 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd egy szélesebb szájú pohárral kiszaggatjuk. A közepükre tesszük egyenként a barackdarabokat, majd ráhajtjuk a tésztát, és a tenyerünkkel gombócot formázunk.
    3. Egy nagy lábosban bő vizet forralunk. A gombócokat kisebb adagokban addig főzzük a vízben, amíg feljönnek a tetejére. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük. Egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a szeletelt mandulát, majd beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat.
    4. A tejfölt elkeverjük a porcukorral és az őrölt fahéjjal, majd felvert tejszínhabbal lazítjuk, és a gombócok mellé kínáljuk.

Megjegyzés

Ha nem volt elég keményítőtartalma a burgonyának, egy kevés lisztet még felvesz a tészta.

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin