Előkészítés: A nektarint megmossuk, szárazra töröljük, kimagozzuk, és kockára vágjuk. Összekeverjük a kristálycukorral és félretesszük. Egy kerek tűzálló tálat kivajazunk, és beszórunk zsemlemorzsával.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2 fokozat) előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. A túrót burgonyanyomón áttörjük, és hozzákeverjük a tojásos masszához. A tojáshabot a grízzel és a rétesliszttel együtt lazán a tojásos masszához keverjük. A masszát az előkészített tűzálló tálba öntjük, a tetejét elsimítjuk, sűrűn telerakjuk a nektarinnal, meghintjük a maradék kristálycukorral és zsemlemorzsával. A sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 211 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre