Elkészítés: Az őszibarackot meghámozzuk, és kis kockákra összevágjuk. A barackot úgy a legkönnyebb meghámozni, ha pár másodpercre forró vízbe dobjuk (akárcsak a paradicsomot). Az őszibarackot, a tejet, fél dl tejszínt, a porcukrot és a gyömbért turmixgépben összekeverjük. Hozzáadunk pár csepp citromlevet, 1/4 csipet sót,és újra összeturmixoljuk. Persze egy közbeni kóstolással eldönthetjük, hogy elég édesnek tartjuk-e, és még cukrot is adhatunk hozzá.
Közben a maradék tejszínből habot verünk, és a legvégén belekeverjük a darált mandulát. Ahideg levest tányérokba merjük, tetejére habot szedünk, és jóízűen elfogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre