Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nektarinkrémleves mandulahabbal

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az őszibarackot meghámozzuk, és kis kockákra összevágjuk. A barackot úgy a legkönnyebb meghámozni, ha pár másodpercre forró vízbe dobjuk (akárcsak a paradicsomot). Az őszibarackot, a tejet, fél dl tejszínt, a porcukrot és a gyömbért turmixgépben összekeverjük. Hozzáadunk pár csepp citromlevet, 1/4 csipet sót,és újra összeturmixoljuk. Persze egy közbeni kóstolással eldönthetjük, hogy elég édesnek tartjuk-e, és még cukrot is adhatunk hozzá.

Közben a maradék tejszínből habot verünk, és a legvégén belekeverjük a darált mandulát. Ahideg levest tányérokba merjük, tetejére habot szedünk, és jóízűen elfogyasztjuk.

Megjegyzés

Ez a leves főzés nélkül előállítható, a fogyasztás előtt 1-2 órával elég elkészíteni és hűtőben tartani. - Heli77

Ezek is érdekelhetnek

Friss