Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Néha lecsúszik egy palacsinta, de gyorsan lemozgom" - Szabó Niki, a Ninja Warrior hősies versenyzője

default user icon
MME
Szabó Nikolett múlt hétfőn egyedüli lányként jutott be a Ninja Warrior középdöntőjébe. Az akrobatikával és a showtánccal foglalkozó Niki, nagyon tudatosan éli az életét, és másokat is arra buzdít.

"Szerencsésnek mondhatom magam, mert az életvitelemből adódóan sosem volt szükséges, hogy kalóriákat is szénhidrátot számolgassak. Alapvetően nem diétázom, de odafigyelek hogy minél egészségesebben étkezzek" - mondja Niki, aki átlagosan naponta 8-10 órát sportol, mozgok. "Ilyenkor sokszor eszek keveset, figyelek az energia, ásványi anyagok és a fehérje megfelelő bevitelére és pótlására. Mivel soha nem voltam fitness versenyző, így sosem kellett a diétával foglalkoznom. A szálkás izomzatom részben genetika, másrészt pedig az életmódom eredménye. Arra viszont odafigyelek, hogy egészséges és természetes ételek kerüljenek a tányéromra. Ha válszthatok akkor inkább a teljes kiőrlésű, bio, és tartósítószermentes termékeket keresem" - folytatja a Ninja Warrior versenyzője, aki az első magyar évadot, és külföldi epizódokat is elemzett a felkészülése során. "Ezeket nézve döntöttem el, hogy inkább a kar erősítésére kell koncentrálnom. Rengeteget húzódzkodtam, fekvőtámaszoztam, kötelet másztam, hogy a fogásomat erősítsem, illetve fontos hangsúlyt fektettem a core izmok fejlesztésére is."

Nikolett nem tagadja, hogy egyszer-egyszer őt is elcsábítják a "bűnös ételek". "Mivel laktózérzékeny vagyok, így sok esetben ki is esik a bűnözés lehetősége, de ha arról van szó, akkor nem állok ellen a finom falatokatnak. Lecsúszik a lángos, és palacsinta is. De ezeket utána elég hamar le is dolgozom. Szerintem az életmódváltás sikere a biztos elhatározásban, és kitartásban rejlik. Eredményt csak az fog hozni, ha teljes odaadással dolgozunk valamiért. Az én filozófiám szerint valamit vagy 100%-kal csinálok, vagy sehogy. Tehát nem elég csak eljárni az edzőterembe, ha mellette a táplálkozásra nem figyelünk oda." 

Az edzőként is dolgozó Nikit sokan keresik fel, hogy segítséget kérjenek a mozgásban, az edzésekben. Azt mondja, hogy a legtöbbeknél a kritikus területek: a fenék, a comb és has. "Szeretek saját testsúlyos, komplex feladatokat összeállítani, amik egyszerre több izomcsoportot mozgatnak meg, és funkcionálisan is betöltik a szerepüket."

KERÜLD EL A BUKÁST! A SIKERES ÉLETMÓDVÁLTÁS TITKA A NINJA WARRIOR VERSENYZŐJÉNEK SZEMÉVEL

NINJA WARRIOR MINDEN HÉTFŐN ESTE 19:00-TÓL A TV2 MŰSORÁN!

Ezek is érdekelhetnek

Friss