Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Négysajtos tészta csőben sütve

5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg tészta
  • 6 dkg margarin
  • 1/2 db póréhagyma
  • 2 dl húsleves alaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dl tejföl
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg emmentáli sajt
  • 10 dkg füstölt sajt (vagy bármilyen más kemény sajt ízlés szerint, a lényeg, hogy többféle legyen)
  • bors
  • citromlé vagy (száraz fehérbor)
  • reszelt parmezán

Elkészítés

    1. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint fogkeményre főzzük, majd leszűrjük.
    2. megolvasztott margarinon a felaprított póréhagymát megfonnyasztjuk, ráöntjük a húslevest, a tejszínt és a tejföl t. Jól elkeverjük, és ha felforrt, a lereszelt sajt ok 2/3-át (kivéve a parmezánt) lassú kevergetés mellett aprénként beleszórjuk. Vigyázzunk, hogy ne szórjunk sok sajt ot bele, mert összecsomósodik, és nehezen olvad el a szószban. Ha kész, sóval, borssal, citromlével vagy borral ízesítjük, majd a lecsöpögtetett tésztára öntjük.
    3. Ezután belesimítjuk egy margarinnal kikent tűzálló tálba, megszórjuk a maradék sajt tal, és sütőben a tetejét pirosra sütjük.

    CUKKINIS-SAJTOS TÉSZTA CSŐBEN SÜTVE >>> 

    ALPESI SAJTOS TÉSZTA (ÄLPLERMAGRONEN) >>> 

    SAJTOS TÉSZTA BACONNEL SÜTVE>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek