Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Négysajtos rakott kel

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg édesburgonya
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 5 dkg márványsajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg mozzarella
  • 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

    1. Az édesburgonyát felkarikázzuk kb. 5 mm vastag szeletekre, majd a leveskockával elkevert vízben puhára főzzük és leszűrjük. A kelkáposztát felcsíkozzuk, blansírozzuk (3 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd átrakjuk jéghideg vízbe), majd leszűrjük.
    2. A besamelmártáshoz egy kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, majd apránként, folyamatos kevergetés mellett hozzászórjuk a lisztet (először össze fog ugrani). Hozzácsorgatjuk a tejet, közben habverővel folyamatosan keverjük, amíg sima nem lesz. Ha a mártás homogén, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval, majd hozzákeverjük a reszelt sajtotokat.
    3. Sütésálló jénai edényben rétegezzük a zöldségeket és a négysajtos besamelt úgy, hogy a tetejére a sajtos mártás kerüljön záró rétegként. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

    9 ELLENÁLLHATATLAN VARIÁCIÓ KELKÁPOSZTÁBÓL, AMIT MUSZÁJ MEGKÓSTOLNOD!>>> 

    KELKÁPOSZTA FŐZELÉK MÁSKÉPP: ÍGY LESZ ÍNYENCSÉG EGY MENZAKAJÁBÓL - VIDEÓ!>>> 

    EZÉRT EGYÉL KELKÁPOSZTÁT!>>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin