Keress receptre vagy hozzávalóra

Négysajtos-hagymás minipite

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 1/2 tk só
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek tejföl
  • A töltelékhez:
  • 12 dkg kéksajt
  • 12 dkg cheddar
  • 5 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 12 dkg mini mozzarella
  • 2 fej hagyma
  • 3 db tojás
  • bors

Elkészítés

    1. A sót és a reszelt parmezánt a liszthez keverjük, majd simára a dolgozzuk tojássárgájákkal, a vajjal és a tejföllel. A tésztát folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük fél órára.
    2. Ezután kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, és kis piteformákat bélelünk ki vele. A tésztát 180 fokon kb. 10 perc alatt elősütjük.
    3. Közben a tojásokat összekeverjük a tejszínnel. Megsózzuk és borsozzuk a keveréket, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott cheddart és parmezánt, valamint a felaprított hagymát.
    4. Belemorzsoljuk a kéksajtot is, majd a formákba töltjük. A piték tetején elosztjuk a félbevágott minimozzarellákat, majd kb. 25 percre 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket.
Ez egy szuper vegetáriánus fogás, ám ha valakinek hiányzik belőle a hús, az a töltelékhez keverhet 10 dkg felkockázott bacont vagy sonkát.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin