Négysajtos-hagymás minipite

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 1/2 tk só
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek tejföl
  • A töltelékhez:
  • 12 dkg kéksajt
  • 12 dkg cheddar
  • 5 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 12 dkg minimozzarella
  • 2 fej hagyma
  • 3 db tojás
  • bors

Elkészítés

    1.

    Keverjük a liszthez a sót és a reszelt parmezánt, majd dolgozzuk simára a tojássárgájákkal, a vajjal és a tejföllel. Csomagoljuk a tésztát folpakba, és tegyük a hűtőbe fél órára.

    2.

    Ezután nyújtsuk kb. 0,5 cm vékonyra, és béleljünk ki vele kis piteformákat. Süssük elő a tésztát 180 fokon kb. 10 perc alatt.

    3.

    Közben a tojásokat keverjük össze a tejszínnel. Sózzuk és borsozzuk meg a keveréket, majd adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott cheddart és parmezánt, valamint a felaprított hagymát. Morzsoljuk bele a kéksajtot is, majd töltsük a formákba. Osszuk el piték tetején a félbevágott minimozzarellákat, majd tegyük őket 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre.

Ez egy szuper vegetáriánus fogás, ám ha valakinek hiányzik belőle a hús, az a töltelékhez keverhet 10 dkg felkockázott bacont vagy sonkát.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin