Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Négylapos krémes

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 1,2 l tej
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg kristálycukor
  • 6 db tojás
  • 3 csomag csokis pudingpor /főzős/
  • A tetejére:
  • vaníliás porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A szalalkálit az 1 dl tejben feloldjuk, és a tészta többi alapanyagával együtt összegyúrjuk. Majd 4 egyforma cipót formálunk belőle. Sűrűn lisztezve - mert a tészta ragad - kinyújtjuk, és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a pudingporral, lassan hozzáöntve a tejet és a felolvasztott vajat. Feltesszük főni /én vízgőz felett csináltam, mert így biztos nem ég le/. Állandóan kevergetve besűrítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.

Még melegen megkenjük a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig hűtőben tároljuk. Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik!! Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét. Jó étvágyat kívánok!

Ezek is érdekelhetnek

Friss