Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Négylapos káposztás pogácsa

Hozzávalók

  • Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 1/2 kg káposzta
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 csipet só
  • 2-3 evőkanál cukor
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • A kenéshez:
  • 2 tojásfehérje felverve

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) A tészta hozzávalóit összegyúrtam és megkelesztettem. (kenyérsütőgépben
    Teig- programot kell használni).
    2.) Megmostam, és lereszeltem a káposztát, majd besóztam, és 30 percig állni hagytam.
    3.) Kevés (3-4 evőkanál) olajat forrósítottam egy edényben, majd rászórtam 2 evőkanál cukrot és karamellizáltam.
    4.) A karamellizált cukorra kinyomkodás nélkül rátettem a besózott káposztát, majd megborsoztam, és drapp színűre pirítottam.
    5.) Kis idő múlva lejárt a kenyérsütőgép programja, és lisztezett deszkára borítottam a tésztát. Pontosabban kiloccsantottam, mert annyira folyt, hogy tésztának nem is nevezném.
    6.) A folyékony masszához hozzáadtam 2 nagy bögre lisztet, így gyúrható állagú lett.
    7.) Kinyújtottam, és a teljes felületét megkentem a káposztás töltelékkel.
    8.) A tésztát félbehajtottam, majd még egyszer félbehajtottam. Késsel hosszában és keresztben is becsíkoztam a tésztát (helyenként kilátszott a káposztás töltelék), és közepes kiszúróval kiszaggattam a pogácsákat.
    9.) Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam a pogácsákat, megkentem őket felvert tojásfehérjével, és előmelegített sütőben, kis lángon (mondjuk nekem nagyon éget a sütőm), szóval kb. 200 fokon aranybarnára sütöttem őket. Kb. 25-30 perc alatt sültek meg.
    10.) A tésztamaradványokat (amik a kiszúrás után maradtak) összegyúrtam, hozzáadtam még egy kis lisztet (mert a káposztás tölteléktől picit ragacsos lett), kinyújtottam, megcsíkoztam, kiszúrtam, és az előző adaghoz hasonlóan kisütöttem. Picit hamarabb lettek kész, mint a négylaposak, de addigra már sokkal jobban átmelegedett a sütő. Így egyszerre 2 adag pogácsát sütöttem: 4-laposat és káposztás tésztájút.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

-Marcipán-
Én szilveszterre csináltam meg, és nem tettem bele azért cukrot, mert nekem a káposztás tésztához már a mélyhűtőben sorakozott a káposzta, azt meg nem szoktam karamelles cukorban pirítani. Mind a kétfélét megcsináltam, óriási sikere lett:-) Most a hétvégén vendégségbe jönnek hozzánk, ismét meg kell csinálni - közkívánatra:-)
baktusz
borzasztó édes lett, majd megnéztem egy hagyományos receptkönyvben egy káposztás pogácsa receptet... 2-3 evőkanál helyett 2 kockacukrot javasolt... :/ meg sem bírtuk enni...

Hasonló Receptek

Magazin