Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Négy pofonegyszerű kaja egymáson - így áll össze a tökéletes fogás!

Bár a kis panírozott halfalatok a kicsik kedvence, a felnőttek sem vetik meg ezt a finomságot. Tükörtojással megkoronázva pedig különösen laktató fogás lesz belőle. Főleg, ha spenóttal és krumplipürével tálaljuk.

 

Nem vagyok az a krumplipüré rajongó. Nagyon szeretem a krumplit, bármilyen formában, de a krumplipüré a végére szorul a sornak. Egyedül anyukám sóskafőzeléke mellé imádom, de az ugye egy teljesen más sztori. Gyerekkoromban csak sóskát ettünk, így a spenót se volt sokáig a kedvencem, ehetetlennek tartottam a sóska után.

Aztán mikor megszületett a kisfiam, és elkezdtem neki rendes ételt is adni, az egyik kedvence volt a spenótos tészta. Főző nő lévén pedig az első üveges bébi étel után úgy döntöttem, hogy na ezt én is meg tudom főzni, így legalább a spenótos tészta nem üvegből érkezett. És sóska ide vagy oda, csak meg kell kóstolni a gyerek előtt, hogy mégis mit tömök az arcába.

És persze beleszerettem, onnantól kezdve felturbózva én is ettem már spenótos tésztát. Fokhagyma, kis tejszín és minden szipi-szuper!

Ja és akkor ez az étel. Püré spenóttal rendben van, tükörtojás halrudacskával olyan laktató, hogy a végén erősen gondolkodtam, hogy itt bizony felfordulok és vége mindennek. :)

Szóval merjük pasiknak is adni, mert nem egy lájtos vacsora!

Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
12 db fagyasztott, panírozott halrúd
1 kg burgonya
500 g fagyasztott leveles spenót
150 ml cukrozatlan habtejszín
250 ml tej
50 g vaj
4 db tojás

A kamrából:

1 fej vöröshagyma
3 ek olaj
bors
szerecsendió

1. Rendezzük el a halrudakat egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd süssük a csomagoláson megadott utasítás szerint forró sütőben aranyszínűre. A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel és főzzük forrásban lévő sós vízben 15 percig. A hagymát is hámozzuk meg, aprítsuk fel.

2. Forrósítsunk fel 1 ek olajat, majd süssük rajta a hagymát üvegesre. Adjuk hozzá a spenótot, és pároljuk puhára. Ha az összes folyadék elpárolgott, öntsük fel a spenótot a tejszínnel, majd sózzuk és borsozzuk meg. Végül fűszerezzük kevés szerecsendióval.

3. A tejet forrósítsuk fel, a burgonyát szűrjük le. Forgassuk össze az áttört burgonyát a felforrósított tejjel, majd sózzuk meg és keverjük hozzá a vajat. Tartsuk a krumplipürét melegen. Forrósítsuk fel a megmaradt olajat és süssünk rajta tükörtojásokat.

4. Halmozzuk a burgonyapürét és a spenótot tányérokra. Rendezzük el rajta a halrudakat, majd tegyünk mindre 1-1 tükörtojást.

A recept a Fanny konyha 2015/6. számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss