Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Négy évszak pizza

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 1 dl víz
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csomag szárított élesztő
  • A tetejére:
  • paradicsomszósz
  • 1 doboz tonhal
  • 1 üveg spárga
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • pizzafűszer
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: 1.) A tészta hozzávalóit a hagyományos módon (vagy kenyérsütőgépben) dagasztjuk, kelesztjük.

    2.) A tészta nagyon könnyen kezelhető, nyújtható lesz! Kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    3.) Paradicsomszósszal megkenjük.

    4.) Egy tompa élű késsel óvatosan választóvonalat húzunk a pizzára, és 4 részre osztjuk a tésztát, majd mind a 4 részt más alapanyagokkal rakjuk meg, pl. spárgával-sonkával, tonhallal-hagymával...

    5.) Ha mind a 4 részt megpakoltuk, az egészre reszelt sajtot szórunk, majd megszórjuk sóval és pizzafűszerrel, és betesszük a forró sütőbe. Kb. 30 perc alatt lesz kész.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban!

Morzsálós Mirza
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Morzsálós Mirza
Szia, nem lesz vastag, én nagy gáztepsin sütöttem, és olyan lett, mint a Don Pepében. :-) De ha aggaszt a tészta mennyisége, vágd ketté, és süsd meg 2 részletben, és akkor vékonyabbra tudod nyújtani.
belubi
A 40 dkg lisztből egy tepsire nem lesz túl vastag a tészta?

Hasonló Receptek

Magazin