Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Négerkocka II.

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás sárgája
  • 23 dkg kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 4 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 6 tojásfehérje
  • 38 dkg porcukor
  • A csokimázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 4 evőkanál tej
  • 7 dkg margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összedolgozzuk, és kikent, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben kisütjük.

    A krémhez a fehérjét gőz felett kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és amikor jó kemény, a kihűlt barna tésztára kenjük.

    A csokimázhoz a cukrot, a kakaót a tejjel kis lángon sűrű krémmé főzzük, majd a tűzről levéve beletesszük a margarint és elkeverjük. Még melegen a fehér krém tetejére öntjük.

    Néhány órát pihentetjük, majd kockára vágva kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

lacitunde
Ezt a receptet mekkora tepsiben kell sütni, hogy kb. így nézzen ki, mint a képen? Milyen hőfokon ajánlott sütni? Köszönöm: Tünde

Hasonló Receptek

Magazin