Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Néger kocka

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Néger kocka

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 136
  • Elküldve: 71

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 4 tojássárga
  • 25 dkg kristály cukor
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 2 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • A tepsi kikenéséhez:
  • vaj
  • liszt
  • A tetejére:
  • 4 tojásfehérje
  • 25 dkg kristály cukor
  • A mázhoz:
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dkg kakaó
  • 2 dkg vaj

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a cukorral, a sütőporral meg a puha vajjal habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kakaót, a tejet, végül beleszitáljuk a lisztet. Alaposan kikeverjük, és kikent, kilisztezett, közepes nagyságú tepsibe töltjük. Forró sütőben tűpróbáig sütjük.

Simára keverjük a cukrot a tojásfehérjékkel - ha van maradék fehérjénk, eggyel-kettővel szaporíthatjuk - és gőzön, habverővel kevergetve sűrűre, fényesre főzzük.

A tészta tetejére simítjuk, és a sütőbe visszatolva a tepsit, nagyon kis lángon rászárítjuk az édes habot. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd az egészet bevonjuk csokoládémázzal, amelyhez a cukrot a kakaóval meg egy kevés vízzel simára keverjük, tovább kevergetve sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve, beledobjuk a vajat. Addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvadt, majd a tésztára öntjük.

Szellős helyen addig hagyjuk állni, amíg a tésztára a máz rá nem száradt, majd kis kockákra vágva adjuk asztalra.

Megjegyzés:

Ezt mindig anyukám készítette. Nagyon finom süti.

A receptet Minksz Zsolt küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2006. február 16. (csütörtök) 18:07
    Sziasztok! Nekem meg kellett duplázni a végén a csokimázhoz az adagokat, ugyanis nem volt elég.. ezt leszámítva nagyon jól használható recept, nagyon finom süti, és a környezetemben osztatlan sikert aratott:-) Úgyhogy próbáljátok ki bátran! (én kókuszreszeléket raktam a csokimázra, nagyon jó lett!)
    baklany szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Sárgabarack-mánia
Az egyik legfűszeresebb, legaromásabb gyümölcsünk. Önmagában, süteményben is mennyei, és persze a nagy klasszikus a belőle készült lekvár. Leves, főétel, desszert és természetesen lekvár: receptek!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Nektarinos-pisztáciás pohárkrém Nektarinos-pisztáciás pohárkrém
Nutellás pizza bogyós gyümölcsökkel Nutellás pizza bogyós gyümölcsökkel
Vaníliás-ribizlis muffin tejfölös koronával Vaníliás-ribizlis muffin tejfölös koronával
Rizses csirketorta Rizses csirketorta
Joghurtos öntet gyroshoz Joghurtos öntet gyroshoz
Paradicsomos-paprikás csirke szélesmetélttel Paradicsomos-paprikás csirke szélesmetélttel
Töltött padlizsáncsónakok Töltött padlizsáncsónakok
Áfonyaszörp és áfonyalekvár Áfonyaszörp és áfonyalekvár
Vargányás szűzpecsenye fűszeres újburgonyával Vargányás szűzpecsenye fűszeres újburgonyával
Ájult imám fahéjas töltött padlizsánja Ájult imám fahéjas töltött padlizsánja
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122430_gorenje-110.jpg Vajon meddig marad friss a hűtőben a vasárnapi ebédünk?

Azt már biztosan kimondhatjuk, van különbség hűtés és hűtés között, azaz valósággá vált a fogalom: az egészség-megőrző…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117501_oszibarack-110.jpg Bársonyos és illatos: az őszibarack

Már június végén érni kezdenek az első hazai fajták, és egészen szeptember végig találkozni lehet a sárga- és fehérhúsú, lédús és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122443_fetagolyok-110.jpg Diós fetagolyók petrezselyem-köntösben

A nyári konyhában az az egyik legnagyszerűbb, hogy az ember hihetetlenül kreatívvá válik a friss alapanyagokból, relatíve kis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122422_joghurttorta-110.jpg Krémes és hűsítő joghurttorta

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117277_sargadinnye-110.jpg Sárgadinnye, az egészséges desszert

Illatos, csábító formájú gyümölcs, a globalizációnak köszönhetően lassan egész évben az asztalunkra kerül, mégis igazi szezonja a…

Napi tipp
Az idei nyár hatalmas cukkiniket nevelt, amelyeket nem csak megtölthetünk, hanem kirántva vagy épp fasírt formájában is fogyaszthatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept